Iнтерв’ю
19 лютого 2020
Олександра Кужель: «Контролювати треба не підприємців, а створювати прозорі умови діяльності»
Контролювати треба не підприємців, а створювати прозорі умови діяльності.
news-image

Під час сьогоднішнього мітингу під Офісом Президента кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з Олександрою Кужель, українським політиком та громадським діячем, координатором громадського руху "Громадянський Опір" щодо законів про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг.

Кор.: Скажіть будь ласка, чому Ви сьогодні вийшли підтримати людей?

Олександра Кужель: Я не знаю як вам відповісти, адже я це роблю уже 25 років, не тільки сьогодні.

Кор.: Які будуть наслідки після вступу в дію цього законопроєкту?

Олександра Кужель: Знаєте, бувають наслідки, які можливо виправити, а які уже ні, от коли завод порізали на металолом, то він згодом уже не з'явиться. Людина, яка втратить свій бізнес, розпочати уже його так просто не зможе. Це капітал, люди, родини, це приведення до зубожіння великої кількості людей, які були фундаментом демократії України.

Кор.: Ви виступаєте проти цього закону в цілому, чи його окремих пунктів?

Олександра Кужель: Ми пропонували спочатку свій проєкт, нормальний, доречний, з перехідним періодом, щоб підприємцям допомогти в роботі, а не заважати. Розпочати слід було з митниці, а не з цих законопроєктів. Адже найбільша корупція, найбільше порушень, які згодом ставлять в незручне положення малий та середній бізнес саме на митницях. І це підкреслює великий бізнес, але у нас відсутні прозорість і зрозумілість контролю на митницях. Не зрівнюється вартість товару з тими реєстрами, звідки прибув товар. Нефьодов не хоче об'єднувати ці реєстри, створює свій окремий, що знову підштовхує займатися поборами. І кожна митниця знаходиться під міліцією, прокураторою, СБУ, і усі вони збирають з бізнесу. Тому контролювати треба не підприємців, а створювати прозорі умови діяльності. Спрощена система - це єдиний податок, де спостерігається зростання з першого дня його введення, з 1998 року. 

Кор: Дякую вам за відповіді.

Раніше стало відомо про масштабний мітинг під Офісом Президента.

Читайте також:В Україні видали перший дешевий кредит під 5-7-9%