Політика
20 лютого 2020
Які зарплати у розробників Держави у смартфоні - документ
Скільки заробляють діючі співробітники держпідприємства Дія.
news-image

Зарплати дизайнерів і аналітиків додатку Дія становлять 55 000-65 000 грн на місяць. Про це в Facebook написав депутат Верховної ради і член фракції Європейська солідарність Олексій Гончаренко.

Він опублікував документ із щомісячним окладом кожного співробітника проекту. Виходячи з матеріалів, спеціалісти, що працюють у Дії діляться на 10 відділів. Всього в них заявлено 57 осіб, на утримання яких виділено понад 3 млн грн.

Зарплата генерального директора Дії становить 100 000 грн. Його заступник із технічних питань отримує 90 000 грн, а начальник відділу з розробки мобільних додатків - 70 000 грн. Повну сітку зарплат дивіться нижче.

 

Які зарплати у розробників Держави у смартфоні - документ

 

Які зарплати у розробників Держави у смартфоні - документ

У листопаді 2019 року, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявляв, що в проект держбюджету на додаток і портал державних послуг "Дія", а також на навчання цифровим навичками не було закладено коштів. 

На державу в смартфоні (додаток портал, оцифровку пріоритетних послуг, навчання цифрових навичок і т. ін.) бюджет не закладено. Є 30,8 млн на підтримку поточних систем (сайти, сервери, шини), які працювали й раніше", - сказав він .

Тоді ж, за словами міністра, його команда покладалася на допомогу з боку волонтерів, бізнесу та власну ефективність.

Нагадаємо, 6 лютого Держава у смартфоні стала доступною для всіх українців. Міністерство цифрової трансформації оголосило про старт роботи мобільного додатку Дiя.

Читайте також:Кабмін замовив приватній фірмі підготовку звіту про свою роботу за 84 тис. грн