Події
20 лютого 2020
У Харківській області люди збиралися протестувати через чутки, що евакуйованих з Китаю розмістять на базі відпочинку ім. Соїча
У МВС підтвердили, що українців розмістять в медцентрі Нацгвардії у Полтавській області.
news-image

В Харківській області люди збиралися протестувати через чутки, що евакуйованих з Китаю розмістять на базі відпочинку ім. Соїча. Про це пише 112.

Як повідомляється, вранці 20 лютого до голови Старосалтівської селищної ради прийшли стурбовані мешканці громади і заявили про перекриття доріг у зв'язку з розміщенням на території Старосалтовской громади евакуйованих з Уханя. 

У Старосалтівській селищній раді заявили, що інформація про направлення на карантин евакуйованих українців з китайської провінції Ухань на базу відпочинку ім. Соїча не є дійсною.

За словами директора бази відпочинку, відповідні інстанції дійсно зверталися до керівництва бази відпочинку з питанням розміщення евакуйованих, але їм було відмовлено в зв'язку з відсутністю опалювальних приміщень. 

Голова Харківської обласної державної адміністрації заявив, що в разі прибуття рейсу до Харкова, з метою безпеки, евакуйовані не будуть проходити через термінали аеропорту.

Нагадаємо, сьогодні в Україну прилетів літак з евакуйованими з китайського міста Ухань українцями.

Раніше повідомлялося, що літак, який забрав з Уханя українських та іноземних громадян, по дорозі до Києва змінив курс і попрямував до Харкова. Лайнер близько години кружляв над містом, але в аеропорту Харкова так і не сів. Ймовірно, через сильний туман.

Пізніше літак з українцями з Уханя приземлився в аеропорту "Бориспіль" на дозаправку, після чого сів у Харкові.

У МВС підтвердили, що українців розмістять в медцентрі Нацгвардії у Полтавській області. У зв'язку з цим у Полтавській області почалися протести проти розміщення там українців з Уханя.

Читайте також:У Нових Санжарах перекрили дорогу і палять шини, щоб не пустити людей із Китаю