Світ
26 лютого 2015
ЄС переглядає санкції щодо Януковича і Ко. Рішення буде 5 березня
Міністри закордонних справ країн ЄС вже проводять консультації щодо санкційного списку наближених до екс-президента Януковича осіб.
news-image

Про це повідомляє Є! Єдність.інфо з посиланням на DW.

На думку експертів, оскільки деяким особам з санкційного списку ЄС за рік навіть не оголосили про підозру в Україні, це може бути підставою для зняття із них санкцій.

За інформацією народного депутата від Блоку Петра Порошенка Мустафи Найєма, 20 січня Європейська служба зовнішньополітичної діяльності направила до уряду та правоохоронних органів України листа з попередженням про зняття санкцій з низки колишніх українських чиновників та їхніх родичів.

Як зазначив у коментарі DW колега Наєма по парламентській фракції Сергій Лещенко, пощастити може тим учасникам санкційного списку ЄС, кому впродовж року Генпрокуратура так і не пред'явила підозру.

«Йдеться зокрема про екс-міністра освіти Дмитра Табачника, екс-міністра юстиції Олену Лукаш, екс-радника Януковича Ігоря Калініна, а також сина екс-прем'єра Олексія Азарова і нардепа та брата екс-секретаря РНБО Сергія Клюєва. Окрім того, мова може йти і про Віктора Януковича-молодшого», - йдеться у повідомленні.

Експерти і політики бачать різні причини того, чому генпрокуратура не дуже швидко розслідує справи проти оточення Януковича. На думку Лещенка, однією з причин є складність зі збором доказів, адже багато причетних осіб встигли втекти від правосуддя.

Читайте також:Янукович написав свій план припинення війни в Україні