Україна
26 лютого 2015
Депутат Лещенко пояснив, чому він опинився в Блоці Порошенко
news-image

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенко» Сергій Лещенко в інтерв'ю розповів, чому з усіх політичних сил він вибрав саме БПП. Він вважає його найбільш ефективним варіантом».

«Для того, щоб на щось впливати, потрібно мати доступ до важелів прийняття рішень. А оскільки на той момент Президент Порошенко вже був уособленням влади, очевидний вибір його політичної сили. Тому що у Президента є інструментарій для внесення змін. Політичний досвід показує, що так воно і є», - пояснив Лещенко.

Народний депутат від БПП порадив звернути увагу наприклад на те, що дуже мала кількість ініціатив «Батьківщини» зараз реалізується. «Юлія Тимошенко чомусь мовчить? Тому що їй не буде з чим вийти до журналістів. - Запевнив Лещенко. - Навіть якісь дрібні ініціативи, як там вихід з СНД, вона не може проштовхнути через Парламент. Або ось, щодо законопроекту про зняття недоторканності. Вони збирали підписи і не зібрали. А Порошенко взяв ініціативу в свої руки, і все вирішилося».

Сергій Лещенко зазначив, що «якщо ти олицетворяешь себе з якоюсь великою політичною силою, яка входить в Парламент, ти реальний інструментарій впливу».

«У того ж «Опозиційного блоку» жоден законопроект не прийнятий. - Наводить наступний приклад нардеп від БПП. - Він навіть в перспективі може ніколи бути не прийнятий. У нас дуже дивна механіка роботи Парламенту: законопроекти, які вносяться на сесію, повинні бути попередньо узгоджено на погоджувальній раді. А оскільки погоджувальна рада - це багато в чому коаліція, то найбільш результативними є депутати, які входять до найбільші провладні сили».

 

Читайте також:"Україну готують до дефолту" - Онищенко

«Але, перебуваючи в Блоці Порошенко, не обов'язково розчинятися в ньому. Мені здається, що нам вдається тримати свої голоси, свій статус незалежних людей всередині БПП», - запевнив Лещенко.