Україна
21 лютого 2020
Найголовніше за день: звіт уряду Гончарука, заяви Путіна про дружбу з Зеленським та мир з Україною, карантин Скалецької в Нових Санжарах
Читайте про найголовніші події дня, 21 лютого.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 21 лютого.

Звіт уряду Гончарука

Без укладення з Росією контракту щодо транзиту газу в Європу вартість блакитного палива в Україні зросла б у 3-4 рази.

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончаруквиступаючи у Верховній Раді зі звітом про роботу уряду за півроку. За його словами, щоб укласти угоду, довелося виконати дуже багато роботи.

Про що ще сказав прем'єр (тезово) Кабмін провів аудит держави, щоб зрозуміти, з чим працювати. Він складався з багатьох частин.

Жоден уряд не визнає того, що він нічого не робить. От й звіт Кабміну Олексія Гончарука розповідає про свої успіхи. Чи має він реальні здобутки? Про це запитали у експертів.

Отже, прем’єр-міністр України звітуватиме у парламенті. Презентація звіту відбулась раніше – 17 лютого. Хейтери Олексія Гончарука, який працює на цій посаді лише півроку, одразу закидали його негативом, підкреслюючи абстрактність документу.

Чи можна вже робити оцінку роботи уряду та які справжні здобутки або провали він має?

 Заяви Путіна про дружбу з Зеленським та мир з Україною

Президент Росії Володимир Путін вважає, що ймовірність домовитися з президентом України Володимиром Зеленським про мир і дружбу між країнами є. При цьому главу РФ не влаштувала остання позиція Зеленського.

Президент Росії Володимир Путін знову назвав росіян і українців одним народом, при цьому образивши наших співгромадян.

Глава Кремля повідомив, що вважає втратою припинення "дружби" між країнами. Також Путін вважає, що співпраця Росії та України невигідна ряду країн, бо створює їм глобального конкурента. 

Карантин Скалецької в Нових Санжарах

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька оголосила про намір піти на два тижні в карантин разом з українцями, евакуйованими з китайського міста Ухань.

Пізніше Зоряна Скалецька попри те, що заявила про готовність перебувати разом з евакуйованими на обсервації, наразі покинула Нові Санжари.

У пресслужбі Кабміну підтвердили, Зоряна Скалецька у Нових Санжарах не залишається. Водночас, пані Скалецька буде брати участь в брифінгу о 15.00.

Також повідомляли, що українська сторона готується до нового обміну полоненими, в рамках якого Росія відпустить майже 200 осіб.

Читайте також:Україна сьогодні відзначає День рідної мови