Суспільство
21 лютого 2020
Абітурієнтів попередили про шахраїв, які «продають» відповіді на ЗНО
Усі тести укладають і друкують в умовах суворої конфіденційності
news-image
В Українському центрі оцінювання якості освіти закликали не вестися на пропозиції шахраїв і не купувати нібито відповіді на зовнішнє незалежне оцінювання 2020 року. Там наголосили, що їх не існує, пише «Є!», з посиланням на hromadske.ua.
Спритники за певну плату пропонують випускникам та їхнім батькам придбати зошити сертифікаційних робіт ЗНО-2020 із відповідями до них, запевняючи в надійності й достовірності джерела інформації, щораз вигадуючи нові схеми. Безумовно, купити можна що завгодно, але стовідсотково це не буде тест ЗНО, — зазначили в Центрі.

Там кажуть, що шахраї для «переконливості» можуть навіть надсилати листи з фейкової скриньки Українського центру оцінювання якості освіти. В повідомленні також зазначається, що усі тести укладають і друкують в умовах суворої конфіденційності.

Натомість для ретельної підготовки до ЗНО радимо проходити тести попередніх років, які є у вільному доступі в рубриці «Тести минулих років», перевіряти відповіді, аналізувати свої помилки, заповнювати прогалини у знаннях тощо, — запропонували освітяни.
Читайте також: Складено рейтинг університетів, до яких приймали на бюджет з найвищим ЗНО