Україна
23 лютого 2020
Головні новини тижня: річниця Революції Гідності, події в Нових Санжарах, загострення в зоні ООС
Найактуальніші новини за тиждень
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за тиждень.

Річниця розстрілів на Майдані

У День Героїв Небесної Сотні українці згадують трагічні події Євромайдану. 18-20 лютого 2014 року в ході зіткнень в центрі Києва загинуло 105 активістів Революції Гідності.

Для зачистки Майдану Незалежності від учасників акцій протесту СБУ і спецслужбами МВС була розроблена так звана "антитерористична операція".

18-22 лютого 2014 року були найстрашнішими днями Революції Гідності. Саме тоді протистояння Євромайдану і провладних силовиків досягло кульмінації, яка закінчилася загибеллю Небесної Сотні і перемогою протестуючих.

У шосту річницю цих подій підготувли хронологію п'яти днів 2014 року, які повалили режим Януковича.

Події в Нових Санжарах

У селищі Нові Санжари на Полтавщині, куди з китайського Уханя привезли евакуйованих українців, відбулись протистояння місцевих жителів і поліції. Силовики почали застосовували сльозогінний газ.

Жителі селища розповіли, що поліція тричі проривала їхній кордон на шляху до медцентру Національної гвардії України "Нові Санжари".

За словами протестувальників, правоохоронці БТРами розтягували автомобілі та трактори, якими жителі перекрили дорогу.

Перед розміщенням евакуйованих з Уханя українців в медичному центрі у Нових Санжарах з об'єкта вивезли весь персонал. 

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька оголосила про намір піти на два тижні в карантин разом з українцями, евакуйованими з китайського міста Ухань.

Секретар РНБО, якого президент направив в Нові Санжари, розповів хто насправді підбурював натовп.

Сьогодні, 23 лютого, іноземці із обсервації в знадобилась допомога лікарів.

Загострення в зоні ООС

Вранці 18 лютого озброєні формування Російської Федерації пішли в атаку на Донбасі.

Вони спробували прорватися через лінію розмежування. Окупанти почали активно наступати. Станом на 8:40 вівторка на Донбасі тривав бій.

Підрозділи Об’єднаних сил надали адекватну вогневу відповідь противнику та утримали повний контроль над ситуацією. 

Російські найманці при спробі підступно прорвати позиції українських військових і отримавши при цьому гідну відсіч, запросили режим «тиші» для того, щоб забрати з поля бою своїх поранених та вбитих.

Президент Зеленський відреагував на загострення в зоні ООС.

Вночі 22 лютого здійснили чергову спробу перетнути лінію розмежування на Донбас.

Мітинг підприємців під Офісом Президента

На Банковій під Офісом Президента сьогодні зібралися активісти. Протестувальники бажали президенту спам'ятатися, та дійсно бути cлугою народу.

Учасники акції протесту виступають проти законів про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг.

Підприємці вимагають від президента, щоб він дав їм можливість жити і працювати на рідній землі за простими і чіткими правилами, саме такі й передбачає спрощена система оподаткування.

Звіт уряду Гончарука

Без укладення з Росією контракту щодо транзиту газу в Європу вартість блакитного палива в Україні зросла б у 3-4 рази.

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончаруквиступаючи у Верховній Раді зі звітом про роботу уряду за півроку. За його словами, щоб укласти угоду, довелося виконати дуже багато роботи.

Про що ще сказав прем'єр (тезово) Кабмін провів аудит держави, щоб зрозуміти, з чим працювати. Він складався з багатьох частин.

Жоден уряд не визнає того, що він нічого не робить. От й звіт Кабміну Олексія Гончарука розповідає про свої успіхи. Чи має він реальні здобутки? Про це запитали у експертів.

Отже, прем’єр-міністр України звітуватиме у парламенті. Презентація звіту відбулась раніше – 17 лютого. Хейтери Олексія Гончарука, який працює на цій посаді лише півроку, одразу закидали його негативом, підкреслюючи абстрактність документу.

Чи можна вже робити оцінку роботи уряду та які справжні здобутки або провали він має?

Читайте також: Найголовніше за день: звіт уряду Гончарука, заяви Путіна про дружбу з Зеленським та мир з Україною, карантин Скалецької в Нових Санжарах