Суспільство
23 лютого 2020
Зелений чай знижує шкоду жирної і важкої їжі
Речовини, які містяться в зеленому чаї, сприяють зниженню відкладення ліпідів
news-image

Вчені з Університету Пенсільванії розповіли, що важку їжу найкраще запивати зеленим чаєм, оскільки в ньому містяться мінерали і речовини, які сприяють зниженню відкладення ліпідів, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Для того, щоб з'ясувати користь зеленого чаю, вчені провели експеримент на мишах. Гризунів годували продуктами з високим вмістом жирів, після чого давали їм різні напої. На першому місці по корисним властивостям виявився зелений чай, який прискорював процес розщеплення вуглеводів. Частина мишей більшу частину часу відпочивала, а решта гризуни кожен день бігали на колесі.

В результаті виявилося, що зелений чай також стимулює обмін речовин, не даючи утворюватися жирових відкладень.

Поліфеноли захищають печінку від освіти ліпідів, що може бути чревате серйозними наслідками. Вуглеводи і жири при цьому перетравлюються лише частково, а залишок виходить разом з калом, не залишаючись в організмі", - розповів керівник експерименту Джошуа Ламберт.

Відзначається, що в ході експерименту на гризунах також перевірили кілька інших напоїв, серед яких чорний чай і кава. Останній виявився шкідливим не тільки для серцево-судинної системи, але і для травлення.

Читайте також:Котлети за 40 грн: депутат показав меню їдальні та ресторану Верховної Ради (відео)