Суспільство
24 лютого 2020
«Танці в коридорі»: Скалецька розповіла про атмосферу в Нових Санжарах
Усі вже відійшли від перельоту та відновили сили і все дуже чудово.
news-image

Останні обстеження на карантині в Нових Санжарах евакуйованих з Уханя не виявили жодних ознак захворювання. Українці та іноземці облаштовуються в медзакладі та навіть влаштували танці в коридорі.

Про це міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька 24 лютого розповіла ефірі "Сніданку з 1+1" під час інтерв'ю за допомогою відеозв'язку, пише ТСН.

За словами Скалецької, останні обстеження не виявили жодних ознак ГРВІ в усіх, хто перебуває в обсервації: 

Обстеження проводили востаннє вчора ввечері. Сьогодні зранку ще всі сплять. Станом на вчора, якби щось сталося, нас проінформували б, все впорядку, всі здорові. Жодних ознак гострих распіраторних распіраторних захворювань в нас немає".

Міністерка зазначила, що всі вже майже облаштувалися в Нових санжарах та відновили сили після довгого перельоту з Китаю.

"Насправді я постійно спілкуюся з екіпажем. В них все прекрасно, вони всі свої питання з побутом вже вирішили. Якщо ми говоримо про евакуйованих, вчора мені показували відео як вони в коридорі танцювали сальсу, щось латино-американське. Насправді, відійшли від перельоту та відновили сили і все дуже чудово. Я сьогодні збираюся відвідати їх", – розповіла вона.

Щодо харчування, то за словами Скалецької, раціон у всіх однаковий. На спеціальну дієту лише перевели іноземку, в якої загострилося хронічне захворювання.

Для всіх однаковий раціон. Єдине для тієї жінки, яка мала проблеми із загостренням хронічної хвороби, їй лікарі прописали дієту номер п'ять. Для всіх інших однакове харчування", –зазначила вона та додала, що продукти від волонтерів в карантинну зону не приймають. 

Їх віддали до дитячих будинків. 

Раніше ми писали, що в РНБО просять відновити роботу СЕС - «не для перевірки їдалень та кафе».

Читайте також:В Італії третя людина померла від коронавірусу, 149 інфікованих

Читайте також:Президент Зеленський звернувся до українців щодо подій в Нових Санжарах