Україна
24 лютого 2020
Найголовніше за день: спалах коронавірусу в Італії, негода в Україні та повернення Насірова на посаду
Читайте про найголовніші події дня, 24 лютого.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 24 лютого.

Спалах коронавірусу в Італії

За офіційними даними, 219 осіб інфіковані коронавірусом в Італії. У ці дані включаються, в тому числі, померлі і пацієнти, які одужали і були виписані.

Через загострення епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням у північних регіонах Італії захворювання, викликаного новим типом коронавірусу, МЗС рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до уражених провінцій італійських регіонів Ломбардія, Венето, Емілія Романья та П’ємонт.

Зоряна Скалецька заявила, що МОЗ щодня моніторить ситуацію в Італії, де перебуває багато українців.

Негода в Україні

В Одесі 24 лютого сильно погіршилась погода – шквальний вітер валить дерева, білборди та зриває дахи. На жаль, через негоду загинула жінка, на яку у центрі міста впало дерево. Внаслідок ускладнення погодних умов (опади та пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП знеструмлено 251 населений пункт у семи областях.

У високогір'ї Карпат йде сніг, через хуртовину видимість обмежена до 30 м. 

Рятувальники наголошують на посиленні заходів власної безпеки через негоду в Україні та закликають громадян без зайвої необхідності не виходити на вулицю. 

 

Повернення Насірова на посаду

Шостий апеляційний адміністративний суд, 17 лютого, підтвердив рішення Окружного адміністративного суду Києва від 11 грудня 2018 року про поновлення Романа Насірова на посаді керівника Державної фіскальної служби України.

Про це мовиться у реєстрі судових рішень. ОАСК визнав, що відсторонення Насирова від виконання посадових обов'язків у березні 2017 року і його звільнення 31 січня 2018 року, були незаконними.

Раніше ми писали, що у Нідерландах заявили про очевидця у справі про збиття рейсу MH17 над Донбасом.

Читайте також:ЄС виділить 230 млн євро на боротьбу з коронавірусом