Події
24 лютого 2020
У Нідерландах заявили про очевидця у справі про збиття рейсу MH17 над Донбасом
Немає сумнівів у тому, що ракетна система "Бук", за допомогою якої був зроблений постріл, належала саме 53-ій бригаді збройних сил Російської Федерації.
news-image

Міжнародна Спільна слідча група (JIT) заявила про наявність свідка запуску ракети по малайзійському Boeing рейсу MH17 в небі над Донбасом у 2014 році, повідомляє obozrevatel.

Таку інформацію озвучив нідерландський слідчий, голова JIT Фред Вестербеке під час американського суспільно-політичного телешоу "60 хвилин" на каналі CBS.

Я б сказав, що у мене є очевидець. Але не сказав, скільки їх", – наголосив Вестербеке на запитання про те, чи дійсно у слідства є "свідки запуску ракети".

За його словами, немає сумнівів у тому, що ракетна система "Бук", за допомогою якої був зроблений постріл, належала саме 53-ій бригаді збройних сил Російської Федерації.

Нідерландський слідчий також заявив, що Росія взагалі не допомагала у розслідуванні упродовж останніх п'яти років. Водночас зауважив, що росіяни мали надати їм усю інформацію і докази, які потрібні в цьому складному розслідуванні.

Вони мали б сказати нам на другий день після того, як це відбулося… Сказати: "Ми зробили помилку" або "Те, чого не мало трапитися". Вийти вперед. Це те, що вони повинні були, але ніколи не робили", – підсумував Вестербеке.

Як повідомляли раніше, прокуратура Нідерландів висунула звинувачення чотирьом фігурантам справи про катастрофу малайзійського Boeing 777 рейсу МН17 на Донбасі. Суд розпочнеться 9 березня 2020 року у судовому комплексі "Схіпхол", який розташований приблизно за 50 км від Гааги.

Всі шість українських прокурорів у справі про катастрофу рейсу МН17 на Донбасі у 2014 році були звільнені. Серед них також двоє прокурорів, які від імені України входили до Спільної слідчої групи (JIT).

Читайте також:Іран - бреше, Зеленський - мовчить, - Савінцев