Політика
24 лютого 2020
Центр Разумкова оприлюднив новий результат довіри топ-політикам
Більшість українців знову проголосували б за Зеленського в президенти і "Слугу народу" у Верховну Раду
news-image

За перше півріччя каденції президента Володимира Зеленського його рейтинг помітно впав, але при цьому саме він залишається лідером з завойованої довіри серед українських громадян. Про це повідомляється в результатах лютневого соцопитування Центру А. Разумкова, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Так, ще в вересні 2019 року Зеленському довіряли 79% респондентів, а в лютому цей відсоток упав до 51,5%. Рейтинг недовіри до гаранта у вересні був всього 13,5%, а зараз 41%. Однак при цьому, якщо б вибори президента України відбулися найближчої неділі, то переважна кількість опитаних громадян країни поставили б галочку біля прізвища Зеленського - це 40,1%. З великим відривом у перспективі президентських виборів виходить Юрій Бойко (партія "Опозиційна платформа - За життя) - 15,3%, за ним слідує Петро Порошенко (партія "Європейська солідарність) - 13,5%. У п'ятірку лідерів, згідно з відповідями українців, потрапили Юлія Тимошенко (партія "Батьківщина") - 10,2% і Ігор Смешко - 4,2%.

Очікувано знизився рейтинг і партії президента "Слуга народу". У вересні українці віддавали перевагу "слугам" до 50% і лише 11% висловлювали різко негативну позицію. Після низки гучних і незграбних скандалів, монобільшість зберігає довіру лише у 34% опитаних, а негативно його оцінюють 47%. Те ж стосується і інших партій, які складали конкуренцію "Слугам народу" на парламентських виборах. "Європейська солідарність" замість 58,5% у вересні має 70% негативних оцінок в роботі, "Опозиційна платформа - За життя" впала в рейтингу довіри з 54% до 65%, партія "Голос" отримала негативну характеристику в 56% випадків, в порівнянні з 35% у вересні.

Читайте також:Народна люстрація під ДБР. Акція протесту. Пряма трансляція