Політика
25 лютого 2020
Наближений до курячого олігарха Косюка заступник міністра задекларував величезні статки
Про це свідчить опублікована декларація чиновника.
news-image

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький за час своєї роботи в Українському клубі аграрного бізнесу (УКАБ), дружби з курячим мільярдером Юрієм Косюком і лобіюванням його інтересів заробив собі кілька квартир, великий будинок і придбав ділянки землі на тисячі квадратних метрів, повідомляє obozrevatel.

Про це свідчить опублікована декларація чиновника. Так, заступник міністра до роботи в міністерстві працював президентом УКАБ. Це організація займається лобізмом аграрного бізнесу. 

Чим володіє чиновник:

квартири:

76,2 кв.м в Глевасі (Київська область);

 

37,2 кв.м в Глевасі (Київська область);

будинки:

128,7 кв.м Кунин (Рівненська область);

земельні ділянки:

2500 кв Кунин (Рівненська область);

 

3924 кв.м Кунин (Рівненська область);

 

3343 кв.м Кунин (Рівненська область);

 

3226 кв.м Кунин (Рівненська область).

Всього в 2019-м Висоцький заробив 1,4 млн грн, більше півмільйона з яких – зарплата за неповний рік роботи в міністерстві.

Наближений до Косюка замміністра задекларував цілий статок

Як стверджує видання Антикор, саме Юрій Косюк (власника МХП) допоміг йому зайняти посаду першого заступника Черкаської обласної держадміністрації безпосередньо перед президентськими виборами. Однак у вересні 2019 року простежувався і ще один покровитель Висоцького – Алекс Ліссітса. Він вважається тіньовим міністром сільського господарства при Мінекономіки.

Як писали раніше, Національне агентство з попередження корупції направило запити для уточнення зарплат, нарахованих високопоставленим чиновникам в останні місяці 2019 року.

Також раніше міністр економічного розвитку і торгівлі України Тимофій Милованов поскаржився на зарплати в Кабміні, нарікаючи, що заступники міністрів звільняються через низькі оклади. За його словами, таксисти заробляють більше, ніж чиновники.

Читайте також:Україна увійшла в трійку найбільших експортерів сільгосппродукції в Євросоюз