Україна
27 лютого 2020
Українське ігристе вино визнано найкращим у світі
Українське витримане ігристе Artwine Brut Rose отримало найвищу нагороду і стало єдиним в категорії Top Gold.
news-image

Наприкінці лютого були оголошені результати міжнародного дегустаційного конкурсу PAR Wine Award Dusseldorf 2020.

Українське витримане ігристе Artwine Brut Rose отримало найвищу нагороду і стало єдиним в категорії Top Gold. Всього ігристі вина компанії Artwinery (раніше "Артемівський завод шампанських вин") за підсумками даного конкурсу отримали 2 золота і 3 срібла, пише ТСН.

Це більше ніж перемога компанії Artwinery, це перемога для всієї виноробної галузі України. В цьому році, на топовому профільному конкурсі, наше ігристе стало єдиним представником з України та за звання "найкращого" боролося з провідними виробниками з країн Європи. Вищу золоту нагороду ми отримали зі своїм Artwine Brut Rose вінтажу 2014 року, яке отримало 96 балів з можливих 100. Це абсолютна перемога, - коментує Ігор Толкачов, генеральний директор компанії Artwinery.

Крім того, ми взяли друге "золото"і також за рожеве ігристе преміальної лінійки Grand Artinero, витримане 24 місяці. Ще ми отримали 3 срібних медалі, ними були відмічені Artwine Brut Nature (84 бал.), Artinero Muscat Semi-sweet (84 бал.) та Artinero white brut (83 бал.),"- додав він.

Преміальні ігристі вина торгових марок Artinero, Grand Artinero і Artwine з тривалою витримкою від 12 до 60 місяців раніше були відзначені іншими нагороди в міжнародних конкурсах London Wine Competition і Decanter.

Artwinery - унікальний найбільший виробник ігристих вин в Європі. Все виробництво розташоване на глибині понад 72-х метрів під землею в м. Бахмут. Рекордна площа винних сховищ досягає більш ніж 25 гектарів. Всі вина витримуються в пляшках по старовинному класичному французькому методу Шампенуа.

За результатами продажів в Україні 2019 року (дані аналітичної компанії "МРС Бренд") в каналі сучасного роздрібу, компанія стала лідером українського ігристого з часткою в 30%. 

Раеніше ми писали, що у Мінекономіці розповіли про продукти харчування, експорт яких наростили європейські країни.

Читайте також:Розважаються іграми та ризикують погладшати: як проводять час евакуйовані у Нових Санжарах