Суспільство
28 лютого 2020
Кабмін дозволив закупити засоби проти коронавірусу за залишок коштів, передбачених для онкохворих
Кабінет міністрів дозволив закупити засоби для запобігання поширенню коронавірусу Covid-19 за максимум 67 млн грн.
news-image

Кабінет міністрів дозволив Міністерству охорони здоров’я закупити засоби для запобігання поширенню коронавірусу Covid-19 за максимум 67 млн грн, які залишилися у "Crown Agents" після закупівлі препаратів для онкохворих.

Про це йдеться у постанові Кабміну №129 від 19 лютого, пише Еспресо.

Дозволити Міністерству охорони здоров’я із залученням спеціалізованої організації Crown Agents, яка здійснює закупівлі, здійснити закупівлю медичних виробів для запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом Covid-19, за рахунок залишків коштів, передбачених для закупівлі хіміотерапевтичних препаратів, радіофармпрепаратів та препаратів супроводу для лікування онкологічних хворих, що утворилися на рахунках спеціалізованої організації Crown Agents, яка здійснювала закупівлі за напрямами використання бюджетних коштів за програмою "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру на суму, що не перевищує еквівалент 67072,19 тис. грн залишків коштів, утворених у 2019 році, шляхом укладення угод (договорів) із зазначеною спеціалізованою організацією.", - йдеться у постанові.

Міністерству охорони здоров’я доручено розрахувати потребу в медичних виробах для запобігання на національному рівні занесенню й поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом Covid-19.

Раніше стало відомо, що Рада національної безпеки й оборони України визначила три групи людей, які перебувають у групі ризику через поширення коронавірусу COVID-2019

Читайте також:У ВООЗ заявили про неготовність світу до поширення коронавірусу