Київ
6 березня 2020
У Києві обмежують масові заходи та посилюють дезінфекцію
У лікарнях пацієнтів із ознаками ГРВІ прийматимуть окремо від всіх інших.
news-image

У Києві вводять додаткові заходи для запобігання поширенню коронавіруса Covid-19 і обмежать проведення культурно-масових заходів в закритих приміщеннях. Таке рішення ухвалила Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА, пише 112.

Департамент освіти і науки, Департамент молоді та спорту, Департамент соціальної політики, Департамент культури, районні в місті Києві державні адміністрації, керівники вищих навчальних закладів мають обмежити проведення культурно-масових заходів в закритих приміщеннях закладів та гуртожитків", - йдеться у повідомленні.

Також будуть проводити вологі прибирання з використанням дезінфікуючих засобів і проводити часте регулярне наскрізне провітрювання приміщень.

У лікарнях пацієнтів із ознаками ГРВІ прийматимуть окремо від всіх інших. Фахівців бригад "швидкої", закладів охорони здоров’я мають забезпечити пульс-ексиметрами, апаратами для неінвазивної вентиляції легень.

Департаменту охорони здоров’я та КП "Фармація" доручено забезпечити медичні заклади запасом противірусних препаратів, дезінфекційними засобами та засобами індивідуального захисту. Аптечну мережу – достатньою кількістю противірусних, лікувальних і вітамінних препаратів, засобів неспецифічної профілактики грипу і гострих респіраторних захворювань, а також засобів індивідуального захисту та безперебійну їх реалізацію.

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник пообіцяв, що місто власними силами створить додаткові фільтри у аеропортах.

Ми готові, і діємо відповідно до ситуації. Я закликаю всіх не сіяти паніку, дотримуватися санітарно-гігієнічних норм та бути відповідальними як за своє здоров’я, так і за оточуючих. При найменших проявах хвороби звертайтеся до свого сімейного лікаря", – заявив Поворозник.

У столиці працює цілодобова гаряча лінія "Порада лікаря за телефоном", куди також можна звернутися в разі виявлення симптомів, схожих на ознаки коронавірусу. На неї кияни можуть телефонувати за номером: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) та 044-235-01-01 – із мобільного (згідно з тарифами оператора).

Київський метрополітен, "Київпастранс" мають посилити поточні дезінфекційні заходи на зупинках, у приміщеннях станцій метрополітену, рухомому складі, вагонах поїздів, у вестибюлях та приміщеннях станцій метро. А також забезпечити працівників засобами особистої гігієни та індивідуального захисту (антисептичними засобами, масками медичними одноразового використання) та здійснювати щоденний контроль за станом їхнього здоров’я, аби не допускати до роботи осіб з ознаками респіраторного інфекційного захворювання.

Керівники установ, підприємств, організацій мають посилити режим поточної дезінфекції у місцях масового перебування людей, таких як: вокзали, заклади торгівлі, заклади культури та торговельно-розважальні заклади, кінотеатри тощо. Працівникам закладів керівники мають забезпечити необхідні умови для дотримання правил особистої гігієни, провести відповідні навчання щодо запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції.

Призупинили і направлення за кордон студентів, аспірантів, викладачів, науковців та співробітників. Тимчасово не видають запрошення та не приймають іноземні делегації, групи, окремих іноземних громадян.

Раніше стало відомо, що один із провідних університетів України запроваджує невідкладні заходи через коронавірус.