Суспільство
9 березня 2020
Рекомендації громадянам України у зв'язку із поширенням у світі коронавірусу COVID-19
Міністерство закордонних справ дало рекомендації громадянам України, які перебувають за кордоном чи планують виїжджати за межі країни.
news-image

У зв’язку із стримким поширенням у світі захворювання, викликаного новим типом коронавірусу COVID-19, Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до країн або окремих територій держав, найбільш уражених вірусом.

Відповідні рекомендації щодо кожної з таких країн розміщено на вебресурсі.

Співвітчизникам, які продовжують перебувати за кордоном у країнах, де зареєстровано випадки інфікування громадян COVID-19, необхідно виявляти підвищену увагу та обережність, дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади, уникати відвідання уражених вірусом регіонів, повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України, а також зареєструватися на вебресурсі «ДРУГ» (http://friend.mfa.gov.ua), слідкувати за рекомендаціями по ситуації в окремих країнах.

У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникненні загрози життю і здоров’ю, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до найближчої дипломатичної установи України (довідкова інформація – на сайті МЗС України або на цілодобову “гарячу лінію” МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua.

Також необхідно дотримуватися рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я та органів охорони здоров’я України (з більш детальною інформацією можна ознайомитися на сайті Міністерства охорони здоров’я України за посиланням:  https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov).

Нагадаємо, у Києві обмежують масові заходи та посилюють дезінфекцію.

Читайте також:Симптоми коронавірусу можуть змінюватися — дослідження