Україна
11 березня 2020
Найголовніше за день: карантин в Україні, обстріл бойовиками Мар'їнки та позов проти Путіна від родичів жертв катастрофи МН17
Читайте про найголовніші події дня, 11 березня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 11 березня.

Карантин в Україні

Кабінет міністрів ввів карантин в Україні у зв'язку зі спалахом коронавірусу у світі. Карантин в Україні через коронавірус оголосили на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів у середу, 11 березня.

Київська держадміністрація ввела заборону на проведення масових заходів у столиці за участю понад 60 осіб до 31 березня через поширення коронавірусу. Також київська влада вирішила обмежити проведення спортивних заходів у Києві, призупинити роботу розважальних центрів, кінотеатрів, музеїв, театрів.

Обстріл бойовиками Мар'їнки 

Терористи "ДНР" влаштували масований обстріл житлових районів Мар'їнки Донецької області, під який потрапила також школа.

У результаті смертельній небезпеці піддалися діти, у яких був сьомий урок і ГПД.

Занадто гучний режим "тиші" влаштували російсько-окупаційні війська мирним жителям Мар'їнки в Донецькій області – персоналу і вихованцям загальноосвітньої школи №2 цього міста. Представники збройних формувань Російської Федерації, нехтуючи прийнятими в цивілізованому світі нормами гуманітарного права, обстріляли зі стрілецької зброї й автоматичних гранатометів житлові квартали на околицях населеного пункту Мар'їнка", – написали захисники.

Позов проти Путіна від родичів жертв катастрофи МН17

Адвокат Джеррі Скіннер подав позов проти Росії і особисто президента Володимира Путіна від імені 40 сімей родичів жертв катастрофи МН17 до Європейського суду з прав людини.

Постраждалі паралельно з основним судовим процесом, який розпочався 9 березня в Гаазі, вимагають 330 млн доларів компенсації. 

Раніше ми писали, що нардепам заборонили відрядження за кордон.

Читайте також:Жіноча хода в Києві 8 березня