Війна
12 березня 2020
ТКГ в Мінську домовилася про обмін полоненими і розведення сил на Донбасі
Андрій Єрмак і Дмитро Козак 11 березня прибули до Мінська на переговори в рамках Тристоронньої контактної групи.
news-image

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську домовилися визначити список осіб для обміну і нові ділянки для розведення сил на Донбасі.

У середу, 11 березня, сторони досягли домовленостей за декількома пунктами, повідомили у пресслужбі Офісу президента України Володимира Зеленського.

Щодо питання обміну полоненими, представники ТКГ повинні представити список осіб на обмін, який повинен відбутися в найкоротші терміни.

Представити ТКГ остаточні узгоджені списки осіб, які підлягають процедурі взаємного звільнення, включно з результатами верифікації, проведеної Міжнародним комітетом Червоного Хреста, з безумовним і безперешкодним доступом представників МКЧХ до визначених осіб на територіях України та в ОРДЛО", – йдеться у повідомленні.

Стосовно розведення сил і засобів, сторони домовилися про одночасне відкриття КПВВ в Золотому і Щасті, а також про впровадження Консультативної ради.

Підписати рішення ТКГ про впровадження Консультативної ради у складі політичної підгрупи після консультацій із представниками ОБСЄ, Франції, Німеччини про виконання домовленостей, досягнутих під час саміту в Нормандському форматі", – уточнили в Офісі президента.

У засіданні ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі взяли участь керівник Офісу президента України Андрій Єрмак і заступник керівника Адміністрації президента Росії Дмитро Козак.

Раніше повідомляли, що Андрій Єрмак і Дмитро Козак 11 березня прибули до Мінська на переговори в рамках Тристоронньої контактної групи.

Нагадаємо, що 29 грудня 2019 року відбувся обмін полоненими між Україною та самопроголошеними "Л/ДНР", під час якого терористам були передані фігуранти гучних розслідувань. В Україну повернулися 76 осіб. "Л/ДНР" видали 124 людини.

Читайте також:Звільнений з полону Асєєв заявив, що Україні за обміном повернули людей, які знущалися з полонених у в’язниці бойовиків