Події
12 березня 2020
Презентацію національної платформи примирення, яку готував Сивохо зірвано
Сивохо почав свою промову з нагадування того, скільки людей загинуло під час війни.
news-image

У Києві радник секретаря РНБО Сергій Сивохо розпочав презентацію платформи Національного примирення.

У залі багато журналістів. Але є і представники Нацкорпуса. А біля будівлі де проводиться презентація, знаходиться близько 30 осіб в камуфляжі без розпізнавальних знаків.

Сивохо почав свою промову з нагадування того, скільки людей загинуло під час війни.

За шість років на Донбасі загинуло близько 13 тисяч людей. Хтось ховає людей, а хто збагачується на збройному конфлікті ", - сказав Сивохо.

Платформу створила його команда в рамках виконання ініціатив президента Зеленського по політиці на Донбасі. Презентацію зараз по суті зривають. Роблять це "Національні дружини", які, як відомо, пов'язують з Арсеном Аваковим.

Тим часом Нацкорпус пікетує комплекс "Парковий", де сьогодні радник секретаря РНБО Сергій Сивохо проводить прес-конференцію стосовно Національної платформи примирення та єдності.

Ми вважаємо категорично неприпустимим проведення подібних заходів. Сивохо – сепаратист і ватник, який називає агресію Росії "внутрішньоукраїнським конфліктом". Організовуючи подібні "платформи миру", він лише розповсюджує кремлівську пропаганду і зіштовхує українців лобами. На Україну напала Росія, а не Донбас. Нам нема чого ділити з жителями Донбасу, ми – один народ. Наш ворог – Путін. Сивохо не має права очолювати діалог між українцями. На чолі платформи з діалогу може стояти тільки ветеран з Донбасу, який захищав свою Батьківщину!", - пише Нацкорпус.

Націоналісти зривають презентацію платформи Сивохо. Почав кричати Сергій Тамарін з Азова, назвав Сивохо зрадником і ворогом України.

Модератор намагається заспокоїти ситуацію, але це не виходить. Презентація національного примирення фактично зірвана. Тамарін з Азова і інші націоналісти називають Сивохо зрадником, а Зеленського клоуном.

сивохо

Охорона вивела Сергія Сивохо, коли почалась штовханина

Націоналісти напали на Сивохо з криками «Сепар». Сивохо впав. Шабаш триває

Троє осіб, що представилися ветеранами, звинувачують Сергій Сивохо "в Зраді".

«Про який діалог ви кажете, якщо навіть не називаєте речі своїми іменами: війну — війною, а Росію — агресором. Ви — ворог усього українського!», — заявили атовці.
Сивохо не говорить про те, що Росія ворог і напала на нас. Все як завжди.

На повторне питання, чи триває в Україні війна, Сергій Сивохо відповів:

Йде гібридна війна, один з її видів — ініціація внутрішнього конфлікту і його підтримка Росією».

 

Захід переходить у відвертий розпал. Націоналісти почали впритул підходить до Сивохо, ображати присутніх і всіляко провокувати.

Під крики "Сивохо на Донбас", Сергій покинув захід у супроводі охорони. Платформа зірвана. Преса не встигла задати питання.

Коментар після заходу Сергія Сивохо опублікував на своїй сторінці в фейсбук.

Нагадаємо, ще у листопаді 2019 року жителі прифронтового Маріуполя на Донеччині записали відеозвернення до президента Зеленського з вимогою прибрати шоумена Сергія Сивоху з посади радника РНБО. Обурення жителів викликала промова Сивохи про «громадянську війну» в Україні, яку він озвучив під час Форума «Єдності».

Читайте також:У РНБО пропонують залучити церкву для врегулювання конфлікту на Донбасі