Україна
12 березня 2020
Найголовніше за день: пандемія коронавірусу в світі, напад на Сивохо під час презентації платформи примирення, новий глава партії «Голос»
Читайте про найголовніші події дня, 12 березня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 12 березня.

Пандемія коронавірусу в світі

У ВООЗ офіційно оголосили, що спалах нового коронавірусу в світі є пандемією.

Про це на пресконференції в Женеві в середу, 11 березня, заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреєсус. 

Глава ВООЗ заявив, що організація "цілодобово оцінює спалах" цієї хвороби.

Він попередив, що бездіяльність урядів по всій планеті спровокувала кризу.

Глава ВООЗ закликав "робити правильні речі зі спокоєм і захищати громадян світу", назвавши це завдання цілком здійсненним.

 Напад на Сивохо під час презентації платформи примирення

У Києві радник секретаря РНБО Сергій Сивохо розпочав презентацію платформи Національного примирення.

У залі багато журналістів. Але є і представники Нацкорпуса. А біля будівлі де проводиться презентація, знаходиться близько 30 осіб в камуфляжі без розпізнавальних знаків.

Платформу створила команда Сивохо  в рамках виконання ініціатив президента зеленкою по політиці на Донбасі. Презентацію по суті зірвали. Зробили це "Національні дружини", які, як відомо, пов'язують з Арсеном Аваковим.

Тим часом Нацкорпус пікетує комплекс "Парковий", де сьогодні радник секретаря РНБО Сергій Сивохо проводить прес-конференцію стосовно Національної платформи примирення та єдності.

Поліція вже затримала 15 осіб, які брали участь уштовханині та перепалках після презентації Національної платформи примирення. Під час цих подій невідомі шарпали та декілька разів штовхнули у спину радника секретаря РНБО Сергія Сивохо.

За фактом інциденту правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за статтею "Хуліганство". Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк 4 років.

Новий глава партії "Голос"

Партія "Голос" лідера групи "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука обрала своїм новим керівником народного депутата Кіру Рудик.

Таке рішення було ухвалене 11 березня на з'їзді політсили, повідомили в пресслужбі "Голосу".

Кіру Рудик у пресслужбі назвали "найкращим управлінцем із команди, досвід якої допоможе на місцевих виборах".

Лідером "Голосу" залишиться Святослав Вакарчук, він продовжить її розвивати.Зазначається, що цим "Голос" має намір "продемонструвати іншим партіям, що на лідерські позиції можна виводити нових професійних людей".

До того, як стати нардепом від "Голосу", Рудик працювала в декількох IT-компаніях України і США, де пройшла шлях від тестувальника до топменеджера.

Також повідомляли, що політичний блогер, Сергій Савінцев, рекомендує зняти ці всі маски, адже вони в першу чергу призначені для тих, хто уже інфікований, та поглянути на усю цю ситуацію під іншим кутом.

Читайте також:Піклуйтеся про імунітет: важливі поради для тих, хто хоче зміцнити систему захисту організму