Політика
12 березня 2020
Сивоху звинуватили у державній зраді: «Нацкорпус» написав заяву до СБУ
Члени "Нацкорпуса" угледіли в словах Сергія Сивохи порушення статті 110 КК України
news-image

Керівництво НП "Національний корпус" зробило офіційне звернення в Службу безпеки за фактом використання радником Ради національної безпеки і оборони Сергієм Сивохю терміна "внутрішній конфлікт" як опис збройних дій на Донбасі, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

Відомо, що під час проведення в Києві заходу, спрямованого на ознайомлення з програмою з національного примирення і єдності, громадські активісти та учасники ООС з'ясували, що його мета - "знайти взаємне розуміння з другою стороною громадянського конфлікту в Донбасі".

Вважаємо, що таке формулювання є не тільки хибним, але й протизаконним", - зазначено в повідомленні "Нацкорпуса".

На думку праворадикальних організацій, Сивохо своїм висловлюванням суперечить закону України, згідно якого ситуація в ОРДЛО є тимчасовою окупацією з боку Російської Федерації, а зовсім не внутрішнім (цивільним) конфліктом між українцями.

Вважаємо, що в діях Сергія Сивохи і інших невідомих осіб, які організували масовий захід під назвою "Національна платформа примирення і єдності", наявний склад злочину, передбачений вищевказаними статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, вважаємо, що Сивохо та інші особи в період збройного конфлікту між Україною і Російською Федерацією надали іноземній державі (Російської Федерації) допомогу в проведенні підривної діяльності проти України", - підсумовують націоналісти.

Читайте також:Сутички і напад на Сивохо під час презентації платформи примирення: 15 осіб затримали