Світ
13 березня 2020
Науковці розповіли, як робота з дому впливає на людину
Поряд з ростом числа віддалених фахівців, учені помітили зростання відчуття самотності у таких працівників.
news-image

Традиційний підхід до роботи вже давно застарів, особливо з поширенням віддалених варіантів взаємодії. Все більше людей віддають перевагу не тісним і душним офісам, а роботі вдома. Втім, у неї є свої недоліки.

Згідно з прогнозами фахівців, кількість співробітників, які працюватимуть вдома, буде тільки зростати, оскільки технології не стоять на місці. Однак поряд з ростом числа віддалених фахівців, учені помітили зростання відчуття самотності, пише changeua.com.

Недавнє дослідження, проведене у США, показало, що майже половина мешканців країни відчувають себе покинутими і самотніми. Цікаво, що при проведенні аналогічного дослідження десять років тому, цифри були удвічі меншими.

Чи пов’язані це дві події? Експерти не мають чіткої відповіді. З одного боку віддалена робота може привести до більшої ізоляції. Однак багато хто переходить на такий режим саме, щоб приділяти час близьким.

Дослідники рекомендують співробітникам, які відчувають себе самотньо, відправитися попрацювати до кав’ярні або коворкінговий простір.

Нагадаємо, у США голова фірми відмовився від зарплати в мільйон доларів, щоби більше платити співробітникам.

Читайте також:«Укрзалізниця» пропонує співробітникам із малолітніми дітьми працювати віддалено на період карантину