Інфографіка
16 березня 2020
Як правильно дезінфікувати смартфон (інфографіка)
За яким алгоритмом діяти якщо ґаджет занадто брудний.
news-image

Команда інфопростору «Є!» підготувала для вас інфографіку, де показано за яким алгоритмом діяти якщо ґаджет занадто брудний.

Серед тисяч мікробів, які живуть на поверхні телефонів, є як абсолютно нешкідливі, так і потенційно небезпечні. Знання ворога в обличчя може вберегти від наслідків. 

То як дбати про гігієну телефона:

Коли користуєтеся ним у громадському транспорті, пам’ятайте, що тут потенційно є багато збудників хвороб. Тому є сенс користуватися телефоном менше, зокрема, не чіпати поручні та інші поверхні, а потім брати телефон до рук. Якщо руки не помити, а потім торкнутися очей, носа чи рота, таким шляхом патогени можуть потрапити у ваш організм. Для очищення поверхні рекомендують використовувати тканину з мікрофібри, теплу воду і мило. Виробники телефонів рекомендують змочити тканину у воді з милом та акуратно (щоби рідина не потрапила в отвори) протерти всі поверхні, попередньо вимкнувши телефон.

Також можна використовувати спиртовмісні дезінфектанти. До прикладу, спиртовмісний дезінфікуючий засіб, спрей чи серветки на основі ізопропілового спирту. Але є ризик, що вони можуть пошкодити екран телефону. Для очищення можна приготувати розчин з 60% води та 40% спирту. Так само як і з водою і милом, потрібно змочити тканину з мікрофібри у цьому розчині і протерти поверхні. Опісля цього витерти сухою тканиною.

Ще один спосіб — спеціальні ультрафіолетові бокси. Такий пристрій виглядає як коробка чи кейс, у який поміщають телефон на певний час, де з допомогою ультрафіолетових ламп відбувається очищення. Такі бокси визнані найбільш ефективним способом для знищення патогенів. Утім, він найбільш дорогий.

В будь-якому разі очищення телефона буде малоефективним, якщо не дбати про власну гігієну рук!

Читайте також:Британія готується ізолювати людей віком понад 70 років