Економіка та бізнес
17 березня 2020
Контракт з главою «Нафтогазу» Коболєвим продовжено на 4 роки
Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні Наглядової ради 4 березня.
news-image

Чинний річний контракт з главою НАК Коболєва завершується 22 березня.

Наглядова рада НАК "Нафтогаз Україна" продовжила контракт про співпрацю з главою корпорації Андрієм Коболєвим на 4 роки.

Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні Наглядової ради 4 березня, повідомляють "Українські новини".

Продовжити строк повноважень і строк дії контракту голови правління Компанії Коболєва А.В. на чотири роки, за умови, що глава правління забезпечить виконання всіх рішень Наглядової ради згідно з вимогами його контракту", - йдеться в витязі, спрямованому НАК на адресу Кабінету Міністрів.

 

Документ UN
Зокерма, чинний річний контракт з главою НАК Коболєвим завершується 22 березня.

Окрім цього, з'явився список членів Наглядової ради "Нафтогазу":

Клер Споттісвуд - голова наглядової ради, яка "спостерігає" за "Нафтогазом" з Великої Британії. Очолювала компанію "Gas Strategies", в якій продовжує займати посаду директора.

Юлія Ковалів - представник "вашингтонського обкому" в офісі Президента

Бруно Лескуа - раніше обіймав високі посади у французькому енергетичному секторі, включно з організацією "Electricite de France" (EDF).

Амос Хохштайн - перший віцепрезидент Tellurian в минулому радник Державного секретаря США

Людо Ван дер Хейден - викладач Гарвардського і Єльського університетів. Голова правління Seisquare (компанія-розробник програмного забезпечення для оцінки запасів природних ресурсів) і членом консультаційної ради Bencis Capital Partners.

Наташа Бойко: увійшла до наглядової ради, в результаті змови партії Порошенка і Олексія Гончарука, поступившись своїм місцем у Верховній Раді "соросьонку" В'ятровичу.

До слова, раніше повідомлялося, що керівництво НАК може бути замінено абсолютно новою людиною. Навіть називалося ім'я радника Володимира Зеленського Ігоря Новікова. Однак сам названий претендент категорично спростував можливість очолити НАК.

Водночас гостроти питанням зміни керівництва "Нафтогазу" додала проблема премій. Адже, у січні президент Володимир Зеленський просив тодішнього прем'єра Олексія Гончарука не допустити виплату премії в 29 млн доларів керівництву "Нафтогазу" за отримані від "Газпрому" в кінці грудня 2,9 млрд доларів.

У зв’язку з цим Гончарук просив наглядову раду переглянути це питання. Тоді як у Кабміні вважали, що "Газпром" виконав рішення суду добровільно, завдяки "вищому політичному керівництву України" і міжнародними переговорам. У відповідь виконавчий директор групи "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що вимагатиме премію в суді. Інформації про чи є те відповідь Наглядової ради на прохання уряду поки немає.

Нагадаємо, у 2019 році "Нафтогаз" виплатив премію у 45 млн доларів за перемогу над "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі і засекретив інформацію, кому саме і в якому розмірі вона була виплачена. За інформацією українських ЗМІ, джерела, які симпатизують керівництву "Нафтогазу" повідомили, що питання про зміну Коболєва - це вимоги російської сторони в переговорах про припинення війни на Донбасі і пролонгації газового контракту.

Крім цього, стало відомо, що за час правління "Нафтогазом" Андрій Коболєв отримав понад 800 мільйонів гривень.

Читайте також:Газ був би дорожчий у 4 рази: Гончарук дав докладний звіт уряду в Раді