Світ
18 березня 2020
ЄС закриває кордони: озвучено радикальне рішення
Найближчі 30 днів в Євросоюз зможуть в'їжджати тільки європейські громадяни та члени їх сімей, громадяни Великобританії, Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії, Швейцарії, а також особи з посвідкою на проживання ЄС.
news-image

У Європейському союзі ухвалили рішення закрити зовнішні кордони і Шенгенську зону як мінімум на 30 днів у відповідь на спалах коронавірусу. 

Таким чином лідери країн-членів Союзу погодилися на пропозицію Єврокомісії, про що повідомила в Twitter її президентка Урсула фон дер Ляєн.

Під час саміту Європейської ради, що проходив по відеоконференції, держави-члени ЄС схвалили пропозиції Єврокомісії щодо прикордонних заходів, економіки, спільних державних закупівель та досліджень для боротьби з коронавірусом", – написала вона.

У заяві на сайті Європейської ради уточнюється, що для "обмеження поширення вірусу в глобальному масштабі лідери погодилися зміцнити зовнішні кордони, застосовуючи скоординоване тимчасове обмеження несуттєвих поїздок в ЄС на період 30 днів".

Це означає, що в найближчі 30 днів в Євросоюз зможуть в'їжджати тільки європейські громадяни та члени їх сімей, громадяни Великобританії, Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії, Швейцарії, а також особи з посвідкою на проживання ЄС.

Лідери ЄС також схвалили керівні принципи, запропоновані Комісією з управління кордонами.

Ми повинні забезпечити пропуск ліків, продуктів харчування і товарів, і наші громадяни повинні мати можливість подорожувати в свої країни", – зазначив президент Європейської ради Шарль Мішель.

Країни ЄС також наголосили на необхідності обміну інформацією, розробки вакцини і надання її всім нужденним.Переглянути зображення у Твіттері

Як повідомляли, раніше В ЄС заявили, що вакцина від коронавірусу, імовірно, буде готова до осені 2020 року. Заражені вже всі країни союзу.