Політика
19 березня 2020
Кадровий скандал в уряді. Чорнобильською зоною тепер керує фігурантка розслідування про продаж посад
35-річна Катерина Павлова займалась піаром Держагентства з управління Чорнобильською зоною, а потім очолила його.
news-image

Новопризначена тимчасова керівниця Державного агентства України з управління зоною відчуження 35-річна Катерина Павлова є фігуранткою розслідування НАБУ про продаж посад. Про це йдеться у матеріалі «Главкому».

Зазначається, що протягом останніх двох років Павлова керувала відділом міжнародного співробітництва та піару Держагентства. Минулого року вонас двічі – у листопаді та в грудні – взяла участь у конкурсі на посаду голови Держагентства.
Якраз у листопаді минулого року Національне антикорупційне бюро відкрило провадження щодо підкупу працівника Офісу президента задля сприяння призначенню на посаду голови Державного агентства України з управління зоною відчуження.

У провадженні, це слідує із оприлюднених документів, Павлова фігурує як зацікавлена у призначенні особа, а дві її впливові подруги – директор департаменту доступу до публічної інформації Офісу президента Світлана Кондзеля та колишня заступниця міністра культури Вікторія Ліснича – як зацікавлені у отриманні неправомірної вигоди у розмірі 0 тис. за сприяння в такому призначенні», - повідомляється у матеріалі.


«Главком» пише, що обох подруг Павлової затримувало НАБУ, але майбутнє цього відомства зараз в тумані, тож є небезпека, що це провадження так і не буде доведене до суду, водночас, Павлова продовжує керувати стратегічним відомством. 

У статті відзначається, що новий уряд може призначити нового «в.о.» до проведення нового конкурсу, оскільки у Павлової згодом спливає її «тимчасовий» термін. 

Загалом «кейс» Павлової ще раз підтвердив, що конкурсні відбори, які вважались панацеєю, себе дискредитували. Їх можна зупиняти та скасовувати, оголошувати по-новому, поки вибір не буде зроблено на користь потрібних персон. Або призначати поза конкурсом недосвідчених «в.о.», які в своєму підвішеному статусі будуть виконувати забаганки «старших товаришів», - робить висновок автор матеріалу

Читайте також:«Чорнобиль забрав у мене ноги, але не зламав мене». Історія паралімпійської чемпіонки