Київ
19 березня 2020
Кличко заявив, що метро у Києві не відкриють: деталі
Київпастранс та приватні перевізники, які працюють на території Києва, зобов’язані з 12 години 18 березня до 3 квітня забезпечити маршрути наземного транспорту, які дублюватимуть рух метро.
news-image

Інформація про те, що міська влада Києва розробляє план спеціальних заходів, щоб запустити роботу метрополітену, не відповідає дійсності. Віталій Кличко назвав це персональною думкою тих, хто не є спеціалістом транспортної сфери.

Віталій Кличко під час брифінгу знову нагадав, що це лише думка секретаря Київради Володимира Прокопіва. Скасування руху метрополітену до 3 квітня – це вимушений захід на випередження.

Кличко наголосив, що міська влада розробляє дублюючі маршрути метро, в тому числі у спальні райони Києва. За словами мера столиці, щодня метро перевозить 1 мільйон 700 тисяч людей.

Немає такого транспорту, який б зміг перевезти таку кількість людей, – сказав мер.

Раніше секретар Київради Володимир Прокопів допустив часткове відновлення метро у Києві. Він сказав, що метрополітен має обслуговувати людей, які працюють на стратегічних підприємствах, що забезпечують життєдіяльність міста.

За його словами, серйозною проблемою столиці є те, що близько половини медбратів та медсестер київських лікарень доїжджають на роботу із сусідніх областей.

Зауважимо, що через карантин у Києві, Дніпрі та Харкові закрили метро. Це спричинило колапс на дорогах: маршрутки переповнені, а люди масками не користуються.

Зверніть увагу! Київпастранс та приватні перевізники, які працюють на території Києва, зобов’язані з 12 години 18 березня до 3 квітня забезпечити маршрути наземного транспорту, які дублюватимуть рух метро.

Нагадаємо, на час карантину українська влада запровадила низку обмежень, аби запобігти поширенню коронавірусу. Зокрема, заборонено роботу метро, а у трамваях і маршрутках діють обмеження на кількість пасажирів.

Так, в одному вагоні одночасно можуть перебувати не більш як 10 людей. Крім того, усі зобов'язані користуватися засобами особистого захисту. Напередодні офіційні представники влади повідомляли, що людей без масок просто не пускатимуть у громадський транспорт.

Читайте також:Попри карантин у Львові та Франківську сотні людей стоять у черзі до візових центрів