Світ
20 березня 2020
Країни ЄС відмовилися від біженців через пандемію коронавірусу
Про відмову приймати біженців повідомили представники Єврокомісії.
news-image

Усі країни Європейського союзу вирішили призупинити програми з розміщення мігрантів через пандемію коронавіруса COVID-2019.

Про відмову приймати біженців повідомили представники Єврокомісії.

Про це сповістило видання Deutsche Welle, пише obozrevatel. Разом з тим, інформації про те, коли програми відновлять, поки не надходило.

Видання зазначає, що раніше на такий крок пішли Міжнародна організація з міграції та Управління Верховного комісара ООН.

Відзначимо, що Європа стала центром пандемії нового коронавірусу, число повідомлень про хворих вже перевищує пікові дані Китаю.

За даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань у 31 європейській країні станом на 19 березня 82 869 осіб інфіковані коронавірусом і 4089 померли в результаті хвороби.

Ці цифри не враховують, наприклад, останні дані з Італії, де за добу 19 березня померли 427 осіб (приріст 14,3%) і загальна кількість померлих досягла 3405. Крім Італії, найбільше інфікованих в Іспанії і Франції.

У Китаї коронавірусом заразилися трохи більше 80 000 чоловік, з них 3,2 тисячі померли і 70,4 тисячі одужали.

Карта поширення коронавірусу в світі:

Як повідомляли, разом з тим в Україні коронавірусом захворіли 26 осіб: 15 – у Чернівецькій, 2 – у Дніпропетровській, 2 – у Київській, 2 – у Житомирській, 1 – у Івано-Франківській, 1 – ву Донецькій областях та 3 – у Києві.

Читайте також:«В Україні перший одужавший від коронавірусу», - Зеленський