Україна
22 березня 2020
Студенти будуть боротися з вірусом
В Україні повна мобілізація: гребуть навіть студентів
news-image

Ситуація з поширенням коронавірусної інфекції в Україні набуває критичного характеру. У Міністерстві охорони здоров'я повідомили про притягнення студентів, які отримують медичну освіту, до роботи медиків з порятунку життів українських громадян. Про це відомство повідомило на своїй сторінці в соцмережі facebook, пише «Є!»  з посиланням на ukrainianwall.

У Міністерстві охорони здоров'я України прийняли рішення про залучення студентів вищих навчальних закладів, які отримують медичну освіту, до допомоги в боротьбі представників медсектора проти коронавірусної інфекції і порятунок життів українців, які були інфіковані китайським вірусом. До співпраці будуть залучені студенти 5 і 6 курсів медичних закладів, а також інтернів, які знаходяться на заочній формі навчання. Такий вибір був зроблений виходячи їх того, що зазначені категорії учнів вже проходили медичну практику і мають певний досвід.

Про це заявив Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Під час брифінгу він також закликав відповідальних  осіб зібрати студентів та інтернів в університетах і надати допомогу медикам, які рятують життя людей.

МОЗ України закликало до співпраці підлеглі навчальні заклади вищої медичної освіти. Ми будемо залучати, зокрема, інтернів, які зараз перебувають на заочному циклі навчання, а ще студентів 5 і 6 курсів. Закликаємо студентів зв'язатися з відповідальними особами в медичних університетах, вийти і допомогти медикам на місцях рятувати життя українців", - заявив Віктор Ляшко.

Крім того, залучені також будуть і фахівці епідеміологічного профілю в епідбригади лабораторних центрів Міністерства охорони здоров'я, з проханням про що відомство звернулося до Держслужби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Читайте також:УГКЦ обіцяє, в разі необхідності, перетворити церкви в госпіталі