Події
24 березня 2020
В Чернігові закривають ринки та припиняють громадський транспорт
Це питання контролює поліція.
news-image

З 27 березня у Чернігові призупиняють роботу громадського транспорту. З 24 числа у Чернігівській області повинні бути закритими всі ринки, зокрема, продуктові. Причина таких заходів – карантин.

Про це під час брифінгу заявив мер Чернігова Владислав Атрошенко, передає пресслужба Чернігівської міської ради.

За його словами, роботу громадського транспорту в звичному режимі продовжили до 26 березня. Ще додатково два дні, 25 і 26 березня, транспорт у Чернігові працюватиме, як зазвичай.

З 27 березня тролейбуси вже тільки доправлятимуть працівників до підприємств. Вони будуть на лініях з 06:00 до 09:00, а потім з 16:00 до 20:00 год, і вхід буде тільки за спеціальними тимчасовими посвідченнями.Це будуть нерегулярні перевезення, тому платити за проїзд будуть усі пасажири, зокрема пільговики. Ціна квитка – звичайна, – сказав міський голова Чернігова.

Атрошенко додав, що тимчасові посвідчення для проїзду видаватимуть працівникам:

критично важливих об’єктів,

магазинів і аптек,

військових та інших силових структур,

податкової,

органів управління.

Мер Чернігова підкреслив, що до цього переліку увійшли міські служби, від яких залежить життєзабезпечення міста.

У найближчі два дні всі керівники відповідних підприємств, установ і організацій підготують у відповідному форматі інформацію про своїх працівників. Наразі у видавництві "Деснянська правда" вже замовлено майже 10 тисяч таких перепусток. Потім їх роздрукують і роздадуть працівникам", – повідомив чиновник.

Автобуси приватних перевізників обслуговуватимуть спецперевезення за приватними замовленнями керівників інших підприємств. Такі маршрути слід буде узгодити з патрульною поліцією.

Крім того, Чернігівська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення, що з 24 березня у Чернігівськіц області має бути закрито всі ринки, зокрема продуктові. Це питання контролює поліція.

Читайте також:У Чернівецькій області 13 нових випадків коронавірусу, загалом уже 38