Резонанс
26 березня 2020
Засідання Ради може відбутись на вулиці та в захисних костюмах
Наразі складно назвати точну дату та час проведення позачергового засідання, оскільки підготовка законопроектів, які планують розглянути, ще триває.
news-image

Разумков не виключив, що засідання Ради проведуть на стадіоні. Про це сказав голова Верховної Ради Дмитро Разумков у коментарі журналістам біля будівлі парламенту, повідомляє depo.ua.

У Верховній Раді розглядають декілька варіантів безпечного проведення позачергового засідання українського парламенту, яке попередньо відбудеться у суботу, 28 березня.

У нас є декілька варіантів, ми їх проговорювали з головами депутатських фракцій та груп. Це можливо і зала Верховної Ради, але ми забезпечимо засобами індивідуального захисту народних депутатів. Можливо, це відбуватиметься і в інших умовах", – сказав Разумков, зазначивши, що варіант проведення засідання на стадіоні не виключений.

Він також додав, що наразі складно назвати точну дату та час проведення позачергового засідання, оскільки

Орієнтовно, проведення позачергового засідання Верховної Ради заплановане на суботу, 28 березня. 

Народна депутатка, заступниця глави фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук заявила, що у зв'язку з поширенням коронавірусу у Раді розглядають можливість провести засідання на відкритому майданчику, наприклад, на стадіоні. 

Голова Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова (фракція "Слуга народу") повідомила, що наразі триває доопрацювання законопроєкту "другої хвилі" щодо карантину, зокрема в частині, пов’язаній з оподаткуванням доходів фізичних осіб в Україні. 

Про це також пише Борислав Береза у Телеграм.

Як повідомляють мені мої джерела, найближче позачергове засідання ВР планують провести в суботу у дворі Верховної Ради. Але голосувати будуть руками. По-іншому немає можливості. Є безліч питань наскільки все це буде законно. Але саме засідання буде лише якщо вийде зібрати 226 голів у дворі ВР. Саме голів. Тому що якщо менше, то відкрити це позачергове засідання буде неможливо. Але поки не стоїть черга з бажаючих прийти і підчепити коронавірус в цьому натовпі. Більш того, є інформація, що міністр МВС готовий надати всім учасникам цього позачергового засідання захисні костюми, маски і окуляри. Так що ми можемо побачити натовп безликих "космонавтів", які будуть голосувати руками за все, що їм скажуть. І хто саме проголосує ми не дізнаємося. Загалом, субота обіцяє бути "веселою", якщо знайдуть і 226 голів і 226 голосів. Хоча все можуть переграти", - стверджує Борислав Береза.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець у відеозверненні наголосив, що держава має діяти рішуче, аби врятувати тисячі життів українців, та наполягає на створенні в Міністерстві охорони здоров'я України єдиного оперативного штабу протидії коронавірусу, в поєднанні з іншими службами.

Читайте також:Краще два тижні надзвичайного стану ніж два місяці «недокарантину», - Сергій Савінцев