Події
27 березня 2020
Створено штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації
Штаб працюватиме цілодобово.
news-image

Уряд призначив заступника міністра охорони здоров’я, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації.

Про це повідомляє МОЗ.

Завданням штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації є реагування на загрози, які створює епідемія коронавірусу.

Штаб з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації дозволить зібрати всю важливу інформацію про поширення коронавірусної хвороби COVID-19, оперативно приймати рішення та реагувати на загрози, які створює епідемія.

Штаб працюватиме цілодобово.

До роботи штабу та вирішення питань я буду залучати всі наявні державні ресурси та структури, щоб не допустити масштабного поширення коронавірусної хвороби та ліквідувати всі наслідки. В умовах надзвичайної ситуації нам критично важливо, щоб уся інформація була зібрана в одному місці, рішення приймались оперативно та одразу реалізовувались. Уряд оперативно реагує на зміну ситуації з коронавірусною інфекцією в Україні та світі й вживає всіх необхідних заходів”, - зазначив Керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня, заступник Міністра охорони здоров'я - Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Ляшко також провів перше засідання, під час якого було призначено представників органів державної влади, які будуть залучені до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Наразі це МОЗ, ДСНС, Мінрегіон, Нацполіція та Держприкордонслужба.

Також він доручив всім головам ОДА створити такі штаби в областях, які будуть співпрацювати з центральним штабом, організувати їхню роботу та призначити керівників.

Читайте також:Окремі медбригади та тоновані вікна в палатах: київські лікарні готуються до VIP-пацієнтів