Політика
29 березня 2020
«Легких» хворих на COVID-19 більше не госпіталізуватимуть
МОЗ оновив стандарт надання медичної допомоги хворим на COVID-19
news-image

МОЗ оновив стандарт надання медичної допомоги хворим на COVID-19, тепер він передбачає госпіталізацію лише хворих у стані середньої важкості та важкому, пише «Є!», з посиланням на Наказ МОЗ України від 28.03.2020 № 722 "Організація надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19)"

Вчора ми оновили стандарт надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу… Відсьогодні Україна буде працювати за новими стандартами медичної допомоги, - повідомив головний санітарний лікар.
Ми передбачаємо впровадження клінічного сортування. Госпіталізувати до лікарень повинні хворих середнього і тяжкого ступеня перебігу хвороби. Всі інші повинні лікуватися в амбулаторних умовах під наглядом і медико-санітарним спостереженням,- зазначив він.

Ляшко також зазначив, що українські фахівці тепер рекомендуватимуть деяким хворим ряд препаратів, які використовуються у світі для лікування хворих на COVID-19.

Наголошую, що специфічного лікування коронавірусної хвороби не існує, проводиться симптоматичне лікування. В той же час, у світі використовуються і досліджуються різні препарати для лікування коронавірусної хвороби. Ми в МОЗ прийняли рішення також – у нас створена експертна група з провідних професорів і клініцистів, які будуть вивчати всі передові засоби лікування, які використовуються в світі і рекомендувати їх використання на території України у випадках, коли варіантів для порятунку життя для хворого не буде.
Читайте також: В Україні зафіксовано 418 випадків коронавірусної хвороби COVID-19