Політика
30 березня 2020
Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець і очільник Мінфіну Ігор Уманський йдуть у відставку
Нардепи з фракції політичної партії "ГОЛОС" зареєстрували відповідний проект постанови.
news-image

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець і очільник Мінфіну Ігор Уманський йдуть у відставку. Про це на власній сторінці в Фейсбук повідомила нардепка від партії "Європейська солідарність" Ірина Геращенко. 

Місяць пропрацювали міністри фінансів і охорони здоров’я, й вже подали у відставку – в розпал коронавірусу. На нараді керівництва ВР відбувається зустріч з кандидатами на посади міністра енергетики Ольгою Богуславець, охорони здоров‘я Максимом Степановим і фінансів Сергієм Марченком. Всі вони колись працювали в команді Порошенка на різних посадах. Тобто лава запасних у Зеленського настільки мала, що там навіть немає вже на кого міняти провальних міністрів», – написала Геращенко.

За її словами, на посаду міністра охорони здоровя пропонують призначити Максима Степанова, а фінансів – Сергія Марченка.

Також у Верховній Раді нардепи з фракції політичної партії "ГОЛОС" зареєстрували проект постанови №3283 про звільнення Іллі Ємця з посади міністра охорони здоров'я. Про це йдеться на сайті ВРУ.

Проект постанови №3273 "Про звільнення Ємця І.М. з посади Міністра охорони здоров'я України" зареєстровано 29 березня. 

Ініціаторами законопроекту виступили нардепи з фракції "ГОЛОС": Стефанишина О.А., Бобровська С.А., Железняк Я.І., Клименко Ю.Л., Лозинський Р.М., Макаров О.А., Осадчук А.П., Піпа Н.Р., Рахманін С.І., Рудик К.О., Устінова О.Ю., Цабаль В.В., Юрчишин Я.Р.

Наразі цей законопроєкт було відправлено на опрацювання в комітеті.

Проект Постанови про звільнення Уманського І. І. з посади Міністра фінансів України на сайті ВРУ № 3281.

Ексглава Одеської області Максим Степанов замінить Іллю Ємця, а Сергій Марченко - очільника Мінфіну Ігоря Уманського.

Вночі 30 березня на сайті Ради з'явилися законопроєкти (328432823280) про призначення цих людей в уряд Шмигаля.

Максим Степанов був призначений головою Одеської ОДА у січні 2017. До цього він 5 років обіймав посаду директора державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" з виготовлення цінних паперів". У квітні Порошенко відсторонив Степанова з посади. Медичної освіти він не має.

У серпні 2019 кандидатуру Степанова вже розглядали як претендента на крісло міністра, замість Уляни Супрун.

Як писали ЗМІ, Максим Степанов називав себе кумом колишнього губернатора Одещини Ігоря Палиці, якого свого часу вважали довіреною особою Ігоря Коломойського.

Сергій Марченко, ймовірний майбутній міністр фінансів, працював на різних посадах у Міністерстві фінансів, Державній фіскальній службі, Комітеті з питань фінансів і банківської діяльності, Секретаріаті Кабінету міністрів. На початку 2016 року очолював Координаційний центр забезпечення взаємодії Кабміну і МОЗ. У 2018 – 2019 роках був заступником голови Адміністрації Президента Петра Порошенка.

Читайте також:Кошти треба витрачати на людей молодших 65-ти років, а не на «трупи», - Ілля Ємець