Резонанс
30 березня 2020
Уряд посилює карантинні заходи через коронавірус
До 5 квітня Міністерство цифрової трансформації України повинне розробити та впровадити Електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання режиму самоізоляції та обсервації.
news-image

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністра охорони здоров’я Іллі Ємця щодо посилення карантинних заходів через коронавірус.

Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні Уряду 29 березня, пише пресслужба МОЗ у Фейсбук.

Ми повинні захистити українців. Я все життя рятую життя людей і зараз зроблю усе, щоб якомога менше наших співгромадян постраждали від коронавірусу. Діяти треба швидко і рішуче”, - заявив Ілля Ємець.

Прийнята постанова передбачає, що на осіб, які мали контакт з хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19) або хворіють на коронавірусну хворобу (COVID-19) та не потребують госпіталізації, покладається обов’язок дотримуватись режиму самоізоляції з метою запобігання поширенню хвороби в Україні.

Особи, які відвідували країни/регіони з місцевою передачею вірусу в громаді відповідно до ситуаційних звітів ВООЗ, підлягатимуть обсервації (ізоляції) протягом 14 днів з метою недопущення занесення нових випадків хвороби на територію України.

Обласні та Київська міська державні адміністрації мають забезпечити облаштування спеціальних закладів для організації обсервації, транспортування до них осіб, що їй підлягають, а також медичне спостереження за ними.

Крім того, постанова передбачає, що до 5 квітня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України повинне розробити та впровадити Електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання режиму самоізоляції та обсервації.

Як стало відомо раніше, українці, які повернулися із В‘єтнаму, відмовлялися від обсервації і виривалися із аеропоту.

Читайте також:Кількість зафіксованих випадків COVID-19 в Україні зростає: дані МОЗ