Політика
31 березня 2020
Тимошенко готує звернення до суду через закон про ринок землі
Команда "Батьківщини" буде звертатися до НАЗК, аби довести конфлікт інтересів під час ухвалення закону.
news-image

Прийняття у другому читанні законопроекту про ринок землі - злочин проти України, тому партія "Батьківщина" починає готувати звернення до Конституційного суду зв'язку з антиконституційними діями влади. Про це заявила голова партії Юлія Тимошенко під час брифінгу за результатами позачергового засідання Верховної Ради.

У нас є стратегія, як ми будемо повертати українську землю людям. Ми відсьогодні почнемо готувати звернення до Конституційного суду. Ми переконані, що базуючись на ключових документах України: Конституції, Декларації про державний суверенітет, ми доб’ємося в суді визнання цього закону неконституційним", - сказала Юлія Тимошенко.

Команда "Батьківщини", зазначила політик, буде звертатися до НАЗК, аби довести й конфлікт інтересів під час ухвалення закону.

Голова аграрного комітету керує п’ятдесятьма тисячами гектарів землі, а у відповідному міністерстві працюють представники великих корпоративних аграрних холдингів, які були зацікавлені у прийнятті цього документа. За закон голосували ті, хто має у своєму розпорядженні великі обсяги сільськогосподарської землі. Це не просто мародерство - це корупція найвищого рівня. Ми витягнемо усе це на світло і покажемо, як лобізм сьогодні руйнує інтереси кожного українця", - додала Тимошенко.

Окрім того, Тимошенко заявила, що її партія докладе всіх зусиль, аби "повернути людям їх землю та покарати всіх, хто був причетний до прийняття цього рішення".

Ми не тільки повернемо українську землю людям, а й притягнемо до відповідальності - не лише політичної, а й кримінальної - кожного, хто стояв за цим рішення", - резюмувала Тимошенко.

Нагадаємо, за прийняття у другому читанні законопроекту №2178-1 про ринок землі проголосували 259 нардепів.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що без отримання допомоги від міжнародних партнерів Україні загрожує падіння економіки й дефолт.

Читайте також:Тривалість життя українських урядів (інфографіка)