Світ
2 квітня 2020
Розвідка США: Китай приховав реальні масштаби пандемії COVID-19
Станом на ранок 2 квітня у Сполучених Штатах виявлено понад 215 із половиною тисяч заражених, загинули понад 4 тисячі людей.
news-image

Офіційні китайські дані про кількість заражених і померлих у результаті пандемії коронавірусної інфекції є сфальсифікованими, повідомляє агенція Bloomberg із посиланням на секретну доповідь американської розвідки, надану Білому дому, передає radiosvoboda.

Джерела Bloomberg не надали жодної додаткової інформації про доповідь. Китайська влада повідомила про 82 тисячі випадків зараження і 3 тисячі 300 смертей у результаті епідемії, що почалася, згідно з версією Пекіна, наприкінці грудня в Ухані.

Станом на ранок 2 квітня у Сполучених Штатах виявлено понад 215 із половиною тисяч заражених, загинули понад 4 тисячі людей.

Суть у тому, що ситуація була б кращою, якби Китай був більш відкритим. Зараз очевидно, що задовго до того, як світ дізнався, що Китай зіткнувся з інфекцією, можливо, за місяць до цього епідемія була реальністю в Китаї» , – сказав в інтерв'ю CNN 1 квітня віцепрезидент США Майк Пенс.

За словами президента Трампа, він не отримував звіту американської розвідки, але дані, надані Пекіном, виглядають щонайменше неповними.

Реальна картина розвитку епідемії в Китаї важлива для моделювання поширення коронавірусу в світі і оцінки ефективності заходів боротьби з ним. Як заявила 31березня імунолог Дебора Біркс, що є радником адміністрації Трампа з проблеми коронавірусу, інформація, надана Пекіном, вплинула на висновки і дії урядів різних країн.

В останні дні з'явилася інформація, що похоронні будинки в Ухані отримали незвично велику кількість урн для поховання. Є повідомлення, що за отриманням праху родичів стоять черги, що може свідчити про значно вищий рівень смертності в результаті пандемії. За деякими підрахунками, число померлих може перевищити 40 тисяч. Офіційне число померлих в Ухані – 2,5 тисячі.

В Ухані пацієнти, хворі на коронавірус, станцювали разом із медиками – відео
Нагадаємо, у Національній комісії з охорони здоров'я Китаю заявили, що у країні може розпочатися друга хвиля коронавірусу через збільшення кількості інфікування у людей, які повернулись з-за кордону.
Також іспанські органи охорони здоров’я заявили, що вони повертають китайському виробнику велику партію швидких тестів на діагностування коронавірусу, оскільки вони виявилися ненадійними.