Суспільство
28 лютого 2015
Кадиров звинуватив західні спецслужби у вбивстві Бориса Нємцова
Глава Чечні нагадав, що посягання на життя будь-якого громадянина Росії має бути покараним, і висловив співчуття рідним вбитого політика.
news-image

Глава Чечні Рамзан Кадиров в своєму акаунті в Instagram прокоментував вбивство політика Бориса Нємцова в центрі Москви. Кадиров пов'язав цей злочин з діяльністю зарубіжних спецслужб і нагадав, що замах на життя будь-якого громадянина Росії має бути покараним, передає Є! Єдність.інфо

"У центрі Москви вбито Бориса Нємцов. Тільки сили, зацікавлені в нагнітанні напруженості, могли піти на такий підступний крок. Немає ніяких сумнівів в тому, що вбивство Нємцова організували спецслужби Заходу, прагнучи будь-якими шляхами викликати внутрішній конфлікт в Росії. Така їхня практика", - пише Кадиров.

Зазначимо, що точка зору Рамзана Кадирова перегукується із заявою офіційного представника Слідчого Комітету Росії Володимира Маркіна, який вказував, що вбивство Бориса Нємцова могло бути задумано "як провокація для дестабілізації політичної обстановки в країні". Так само Кадиров не виключає і можливої зв'язку вбивства на Великому Москворецком мосту з ситуацією на Україні.

Читайте також:10 цитат Бориса Нємцова про Україну

"Не можна при цьому не враховувати і ненависть Києва до Росії. Саме руками українських спецслужб міг бути приведений у виконання вирок, винесений Нємцову в якій-небудь західній столиці", - зауважує Рамзан Кадиров.

У своїй публікації глава Чечні також висловив співчуття рідним і близьким вбитого політика.

Нагадаємо, Борис Нємцов був застрелений в центрі Москви в ніч з п'ятниці на суботу 28 лютого. 55-річний політик помер на місці трагедії на Великому Москворецком мосту. Розслідуванням події займається Головне следственое управління Слідчого комітету Росії.

За офіційними даними СК, у правоохоронних версій в розробці не менше 5 версій причин того, що сталося: від вбивства на грунті ревнощів, до версії, пов'язаної з комерційною діяльністю Бориса Нємцова.

Читайте також:Опубліковано інтерв'ю Нємцова, яке він дав за дві години до смерті. Він говорив про Україну