Світ
2 квітня 2020
Президент Філіппін дозволив розстрілювати порушників карантину
Президент Філіппін Родріго Дутерте попередив, що за порушення карантину поліція має право розстрілювати громадян.
news-image

Президент Філіппін Родріго Дутерте попередив, що за порушення карантину поліція має право розстрілювати громадян. Про це повідомляє 112, посилаючись на телевізійне звернення президента.

Мої накази поліції, військовим та барангаям: якщо вони (порушники карантину – ред.) стануть некерованими і чинитимуть опір, і вашому життю буде загрожувати небезпека, пристреліть їх!", - заявив прездент.

У той же час глава нацполіції пояснив, що заяви Дутерте перебільшені, адже він намагається донести громадянам всю серйозність ситуації з коронавірусом. Він додав, що нікого не будуть розстрілювати.

На Філіппінах кількість смертей вже зросла до 96, а нових хворих фіксують щодня сотнями. Зараз офіційно підтверджено 2 311 випадків. 

Як стало відомо, у перші три тижні березня смертність на півночі Італії, епіцентрі пандемії коронавірусу в країні, зросла вдвічі в порівнянні з середнім показником 2015-2019 років

А ось у Британії гірські козли "захопили" вулиці міста Лландадно, що у північному Уельсі, оскільки люди та авто практично зникли з вулиць у зв’язку з антикоронавірусними заходами

Нагадаємо, станом на ранок 2 квітня в Україні зафіксовано 804 випадки зараження коронавірусом. Останньої доби їхня кількість зросла на 135. Померло 20 людей, ще 13 - вилікувались.

Читайте також:Супрун попросила Маска відправити в Україну апарати ШВЛ