10 банків погодилися на кредитні канікули для клієнтів
Це стало можливим внаслідок ухвалення парламентом закону, який забороняє банкам нараховувати штрафи і пені за кредитами в період карантину.
news-image

Українські банки дали згоду на кредитні канікули своїм клієнтам. Про це 3 квітня на брифінгу розповів заступник голови НБУ Олег Чурій.

Це стало можливим внаслідок ухвалення парламентом закону, який забороняє банкам нараховувати штрафи і пені за кредитами в період карантину.

Більше ніж десять банків впроваджують такі продукти. Більша частина банків оформляє ці продукти в банках. І думаю, найближчим часом ці продукти будуть доступні для всіх клієнтів банків", — сказав Олег Чурій.

Нагадаємо, валютний ринок врегулювався через новини про прийняття необхідних законів для старту нової програми з МВФ, а попит на валюту знизився до докризового рівня.

Денис Шмигаль раніше повідомив, що уряд розглядає варіанти можливого послаблення карантину для запуску економіки, але все буде залежати від темпів поширення коронавірусу на території України

Але 3 квітня стало відомо, що для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Уряд планує запровадити більш жорсткі заходи безпеки на період карантину.

Читайте також:США отримали «гумдопомогу» з Росії за гроші – Держдеп