Світ
3 квітня 2020
Незважаючи на коронавірус, Німеччина дозволить сезонним працівникам приїхати в країну
Німеччина планує впустити в країну по 40 тис сезонних працівників у квітні і травні.
news-image

Німеччина дозволить в квітні і травні приїхати в країну по 40 тис сезонних працівників зі Східної Європи, незважаючи на пандемію коронавіруса. Про це повідомляє 112 з посиланням на DW.

Німеччина планує впустити в країну по 40 тис сезонних працівників у квітні і травні. Таке рішення прийняли міністр сільського господарства Юлія Клокнер і внутрішніх справ Хорст Зигофер, щоб уникнути дефіциту певних видів фруктів і овочів і підвищення цін на них.

Чиновники пояснили, що перетнути кордон Німеччини мігранти зможуть тільки у складі організованих груп або бригад. Після, сезонних робітників повинні перевірити на коронавірус. Протягом 14 днів після приїзду вони повинні працювати окремо від інших працівників і не виходити за межі підприємства.

Також уряд планує залучити для сезонних робіт у квітні і травні 20 тис. німців. При цьому, як розраховує уряд, до польових робіт буде залучено до 10 тис безробітних, студентів і тих, хто залишився без роботи із-за кризи, викликаного пандемією.
Зазначається, що Федерація фермерів Німеччини, які кожен рік наймають сезонних робітників для посіву і збору врожаю, вітала ініціативу влади.

За даними Worldometers, на сьогодні кількість хворих на коронавірус в Німеччині становить 84794 осіб, у тому числі 1107 з летальним результатом.

У світі станом на ранок 3 квітня зафіксовано 1 мільйон 15 тисяч 877 випадків коронавірусної інфекції СОVID-19, при цьому 53 218 осіб померло, одужали 212 993 людини.

Нагадаємо, кількість заражень коронавірусом в Іспанії зросла до 117 710, це на 7,5 тисяч випадків більше, ніж учора.

Як стало відомо раніше, Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про впровадження нової концепції скороченого робочого дня, яка має підтримати компанії та працівників, котрі тимчасово залишилися без роботи через пандемію  Covid-19.

Читайте також:Відомий американський лікар з центральної клініки Нью-Йорка надав рекомендації як знизити небезпеку зараження на 99% і зупинити поширення вірусу