Суспільство
6 квітня 2020
В Україні з сьогоднішнього дня посилили карантин
З 6 квітня посилюються обмежувальні заходи у зв'язку з карантином.
news-image
В Україні з сьогоднішнього дня, 6 квітня, посилюються обмежувальні заходи у зв'язку з карантином.

Кабінет міністрів опублікував постанову № 255 від 2 квітня про посилення карантинних заходів в Україні, які будуть діяти по 24 квітня.

Отже, під час карантину заборонено:

- перебувати в громадських місцях без захисної маски або респіратора, які можна зробити самому;

- виходити на вулицю без документів, що посвідчують особу;

- виходити на вулицю більше ніж двом людям разом, крім службової необхідності або супроводу дитини;

- перебувати у громадських місцях дітям до 14 років без супроводу дорослих;

- відвідувати навчальні заклади всім, окрім їхніх працівників;

- відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, крім вигулу домашніх тварин однією людиною та в разі службової необхідності;

- відвідувати спортивні та дитячі майданчики;

- відвідувати заклади соціального захисту, будинки престарілих, інтернати, заклади паліативної допомоги, психіатричні лікарні;

- проводити культурні, спортивні та інші заходи, крім тих, що забезпечують роботу місцевої або державної влади (можновладці мають бути у захисних масках та дотримуватимуватися протиепідемічних норм);

- роботу закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, фітнес-центрів, закладів культури тощо;

- самовільно залишати місця обсервації (ізоляції);

- відвідувати пункти розміщення біженців, крім тих людей, хто надає їм правову допомогу.

До самоізоляції мають вдатися не лише ті, хто захворів на коронавірус чи контактував із хворим, повернувся з-за кордону, а й усі особи старше 60 років (за винятком тих, хто працює на об'єктах критичної інфраструктури або стримують поширення іCOVID-19). 

Якщо про здорову людину на самоізоляції немає кому подбати, вона може в масці та рукавичках ходити в магазини й аптеки у радіусі 2 кілометрів від місця її самоізоляції, а також двічі на день вигулювати домашніх тварин;

За порушення правил карантину - адміністративна відповідальність (штрафи), а також кримінальну відповідальність (позбавлення волі).

Нагадаємо, за даними ЦГЗ, станом на 9:00 6 квітня в Україні 1319 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 38 летальних, 28 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 68 нових випадків.

Як стало відомо, Італія вже місяць знаходиться на карантині через епідемію коронавірусу, у людей починають закінчуватися кошти, тому збільшується число випадків грабежів продуктових магазинів.

При в'їзді до Києва водіям та пасажирам транспорту обов'язково перевірятимуть температуру тіла в рамках карантину через коронавірус.