ОПЕК перенесла зустріч щодо перемир'я в нафтовій війні з Росією
Запланована на понеділок зустріч ОПЕК+ перенесена на 9 квітня.
news-image

Зустріч країн ОПЕК про можливе скорочення видобутку нафти і припинення цінової війни між Саудівською Аравією і Росією перенесли з 6 квітня на 9 квітня 2020 року.

Про це пише obozrevatel з посиланням на Reuters.

За словами джерела, запланована на понеділок зустріч ОПЕК+ перенесена на 9 квітня, "щоб дати більше часу і залучити всіх виробників, зокрема ОПЕК+ та інших". Він також зазначив, що Ер-Ріяд хоче уникнути повторення підсумків березневої зустрічі, на якій переговори щодо нафти провалилися через відмову Росії скоротити видобуток.

За словами співрозмовника через це Саудівська Аравія відклала публікацію офіційних цін продажу нафти (OSP) на травень до 10 квітня, коли будуть відомі результати переговорів.

Це безпрецедентний захід, до якого Aramco раніше не вдавалася. Травнева OSP буде залежати від того, як завершиться засідання ОПЕК+. Ми робимо все можливе, щоб зробити її (нараду) успішною", – сказало саудівське джерело.

Національна нафтова компанія Saudi Aramco зазвичай випускає свої OSP до 5-го числа кожного місяця, визначаючи тенденцію на іранські, кувейтські і іракські ціни і впливаючи на більш ніж 12 млн барелів нафти в день, які направляються в Азію.

Саудівська Аравія оголосила нафтову війну Росії – має намір збільшити видобування нафти та знизити ціни на чорне золото.

Після обвалу нафтових котирувань різко впали провідні азіатські, європейські та американські індекси, торги в США вперше з 2008 року були призупинені на 15 хвилин.

ОПЕК та Росія не змогли домовитися про зниження рівня видобутку нафти. Ціни на нафту впали на понад 30%. Найбільшою загрозою для України, у цьому випадку, може стати подальше падіння на інших сировинних ринках. Зокрема, мовиться про ринки залізної руди, чи зерна. Це може вплинути на український експорт і курс гривні.

Читайте також:Ціни на пальне в Україні почали знижуватися вслід за падінням цін на нафту, але несуттєво