Суспільство
6 квітня 2020
Максим Куляєв: «Антиколомойський закон - о, це буде корида! Справжнє видовище!»
Події з голосуванням нагадують злагоджену роботу вокзальних пройдисвітів: один відволікає - другий в цей момент чистить твої кишені.
news-image

Верховна Рада України схвалила у першому читанні законопроєкт про вдосконалення механізмів регулювання банківської сфери. У ЗМІ його називають не інакше як "антиколомойський", оскільки він є однією з вимог МВФ щодо неможливості повернення "Приватбанку" олігарху.

Законопроєкт доступний на сайті Верховної Ради під №2571-д. У першому читанні його підтримали 267 народних обранців.

Зараз спостерігаємо баталії, пов'язані з законопроєктом 2571, який більше відомий, як "антиколомойський закон". Більшість знає, що прийняття цього закону - ключова умова МВФ для схвалення 3-х річної програми кредитування України на 5,5 мільярда доларів.

Максим Куляєв, відомий політичний аналітик вважає, що вимоги МВФ логічні та зрозумілі, як завжди. З урахуванням гучної судової тяганини, влаштованої нашим відомим олігархом, МВФ хотів гарантій, що націоналізований Приват не буде повернений колишнім власникам під впливом нової влади.

Всього держава витратила для порятунку банку 38,5 мільярда гривень, а це, на секундочку, наші з тобою гроші, як платників податків. Щоб був наочніше масштаб, кожен з 37 мільйонів українців, включаючи дітей, пенсіонерів та інвалідів, вже витягнув зі своєї кишені 1050 гривень тільки для того, щоб ПриватБанк жив.

Для ще більшої наочності, це по 180 рулонів Обухівського туалетного паперу з рила, що при середньому споживанні смачної їжі повинно було забезпечити тобі 10 років спокійного життя в ізоляціі", - наводить приклад витрат українців Максим.

Такою була вимога МВФ і головна мета появи цього законопроєкту.

А ось далі починаються українські національні фокуси. Почнемо з того, що сам Ігор Валерьіч особисто заявляв, що Приват йому не потрібен і він розраховує на компенсацію в 2 мільярди доларів", - каже політичний експерт.


Перша чиста редакція закону була схвалена МВФ і не мала на увазі такого розвитку подій. А ось в проголосованій в першому читанні версії з приставкою "Д", ми вже бачимо компенсацію, яку виторговували і узгоджували з МВФ. Фонд погодився, наполягаючи на процедурі визначення компенсації із залученням міжнародних аудиторів. Ця умова, зі зрозумілих причин, не подобається багатьом депутатам і є зараз предметом торгу і затягування переговорів.

А тепер фокус! Зверни увагу, як далеко ми пішли від "перемоги" і "антиколомойского" закону до торгів за бабло. Коли з усіх щілин кричать про протистояння проти олігархату, ми дивимось в одну сторону, а відбувається зовсім інше. Нагадує злагоджену роботу вокзальних пройдисвітів: один відволікає - другий в цей момент чистить твої кишені.

Ось і виходить повне відчуття, що нашу увагу спеціально концентрують на те, що не має ніякого значення і сенсу в рамках загальної картини, пов'язаної з Коломойським. Не хоче він Приват - хоче бабла, відкрито заявляючи про це. І в цій частині його інтереси враховані", - зазначив політаналітик.

Наші талановиті депутати, звичайно ж, підвищать градус. Трохи поторгуються в частині процедури визначення компенсації, знайдуть потрібні юридичні лазівки і з великою помпою приймуть закон, заявляючи про перемогу над Ігорем Валерьічем. Можливо, хтось найздібніший навіть зробить ім'я "борця з несправедливістю" на цьому ... Але ти не переймайся! Зате нас чекає боротьба і захоплююче шоу!

Підла і гівниста "група Коломойського"  вже внесла 5000 правок для затягування процесу. Їй протистоять всі чудові патріотичні / проєвропейські депутати і кристально-чесний Зеленський. О, це буде корида! Справжнє видовище! Ти отримаєш все, як в кіно: будуть сльози радості, перемога над олігархами і об'єднання сил в ім'я майбутнього України. І з почуттям виконаного обов'язку і восторжествувала справедливість, ми з тобою схвалюємо оплачений нами Приват, який не віддадуть злісному і жадібному олігархові. Отримаємо в кредит 5,5 мільярда доларів від МВФ ... І можливість відрахувати два з них Валерьічу. Браво!", - прогнозує розвиток подій Максим Куляєв.

Нагадаємо, Верховна Рада України схвалила у першому читанні законопроєкт про вдосконалення механізмів регулювання банківської сфери. У ЗМІ його називають не інакше як "антиколомойський", оскільки він є однією з вимог МВФ щодо неможливості повернення "Приватбанку" олагірху.

Також раніше повідомляли, що ринок землі й «антиколомойський» закон збільшать обсяг фіндопомоги Україні

Зазначимо, не пройшло і року, як монобільшість "здулась".

Читайте також:ЗМІ розповіли, як Коломойський розколює «слуг»: Гео Лерос очолив антипрезидентське крило