Україна
6 квітня 2020
Найголовніше за день: запуск всеукраїнської школи онлайн, позови на незаконність карантинних обмежень, 6000 правок до «антиколомойського» законопроєкту
Читайте про найголовніші події дня, 6 квітня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 6 квітня.

Запуск всеукраїнської школи онлайн

У понеділок, 6 квітня, стартувала "Всеукраїнська школа онлайн" для всіх учнів 5-11 класів.

Як повідомила в Facebook перша леді України Олена Зеленська, більше 40 вчителів записали відеоуроки з 11 шкільних предметів

Щоранку, о 10:00, з понеділка по п'ятницю уроки транслюватимуть українські телеканали.

Всі уроки можна буде подивитися на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки України в Facebook і YouTube, на Медіасервіс і інтернет-платформах "1+1 video", "ТСН.ua", "УНІАН", а також на "Megogo" і "OLL.tv", на яких уроки "Всеукраїнської школи онлайн" будуть доступні безкоштовно навіть для незареєстрованих користувачів.

Позови на незаконність карантинних обмежень

Унаслідок встановлення жорстких карантинних заходів почали з'являтися позови до суду на незаконність таких карантинних обмежень.

Наприклад, Олександр Гуміров, консультант з правових питань, громадський діяч у Фейсбук пише про те, що його позов про незаконність карантину підтримали декілька тисяч людей. Позовом юрист оскаржує лише саботажні заходи (такі як тотальний карантин, примусове носіння масок здоровими людьми, оюмеження свободи руху та ін.).

Також позов до суду подав Олексій Гончаренко, член фракції ЄС. 

6000 правок до "антиколомойського" законопроєкту

Противники так званого "антиколомойського" законопроєкту подали уже біля 6000 правок до розгляду проєкту закону у другому читанні.

Про це стало відомо з Facebook нардепа "Голосу", члена комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослава Железняка. Железняк додав, що 6 квітня - останній день внесення правок. Можлива така ситуація, що парламентарі внесуть до законопроєкту 10 тисяч правок. За словами Железняка, це безперечно рекорд.

Максим Куляєв, відомий політичний аналітик вважає, що вимоги МВФ логічні та зрозумілі, як завжди. З урахуванням гучної судової тяганини, влаштованої нашим відомим олігархом, МВФ хотів гарантій, що націоналізований Приват не буде повернений колишнім власникам під впливом нової влади.

Також повідомляли, що кабінет міністрів оприлюднив номери гарячих ліній з питань, що стосуються карантину, допомоги літнім людям під час карантину, алгоритму виявлення і лікування коронавірусу, інформація з'явилася на сайті уряду. Номери телефонів вказані у всіх регіонах України.

Також сьогодні Міністерство охорони здоров’я України запустило соціальну кампанію підтримки лікарів #ПідтримуюЛікарів.

Читайте також:Чоловіка, який повернувся із заробіток з Польщі, жінка не пустила додому