Нацбанк констатує стабільність на валютному ринку
У НБУ також зауважили, що таким чином продовжили добру традицію минулого тижня, коли викупили в резерви чверть мільярда доларів.
news-image
Пропозиція валюти на міжбанківському валютному у понеділок вкотре була суттєво вищою за попит.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України у Facebook.

Сьогодні купили на міжбанківському валютному ринку 186 млн дол. США. Пропозиція валюти з боку бізнесу знову була суттєво вищою за попит. Тож ми мали змогу і надалі викуповувати надлишок у резерви, не протидіючи ринковому тренду", - йдеться у повідомленні.

У НБУ також зауважили, що таким чином продовжили добру традицію минулого тижня, коли викупили в резерви чверть мільярда доларів.

Як повідомлялося, Національний банк за 2019 рік викупив у резерви майже 8 млрд доларів, згладжуючи коливання у бік зміцнення гривні. У 2020 році регулятор згладжує коливання курсу в інший бік і для цього вже продав 1,4 млрд доларів. Найбільші інтервенції з продажу валюти Національним банком відбулися у другій декаді березня. Минулого місяця чистий продаж валюти становив майже 2,2 млрд доларів.

11 березня Національний банк продав банкам 350 мільйонів доларів, щоб утримати гривню від сильної девальвації.

Національний банк оголосив, що під час карантину українці можуть скористатися кредитними канікулами. Тобто відтермінувати всі платежі за іпотекою, кредитними картками тощо.

Валютний ринок врегулювався через новини про прийняття необхідних законів для старту нової програми з МВФ, а попит на валюту знизився до докризового рівня.

Читайте також:В українських банках вимірюватимуть температуру