Світ
7 квітня 2020
Данія послаблює карантин: відкриють дитсадки і початкові школи
Уряд відкриває дитячі садки і школи для учнів 0-5 класів.
news-image

Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен оголосила, що уряд почне послаблювати жорсткі карантинні обмеження після Великодня, тобто з наступного тижня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politiken.

Уряд відкриває дитячі садки і школи для учнів 0-5 класів. Проте, учні та викладачі повинні бути якомога більше на відкритому повітрі, а коли заняття проводяться в приміщенні, між ними має бути більша дистанція.

Відкриття шкіл та закладів для самих маленьких означає, що у деяких батьків буде спокійна робота. Нам це потрібно, тому що багато завдань залишилися невирішеними", - сказала прем'єр на пресконференції.

Уряд заявив, що дорослі, яких 12 березня попросили по можливості працювати з дому, тепер можуть почати частіше повертатися на свої робочі місця, якщо вони подбають про те, щоб "слідувати загальним керівним принципам належної поведінки".

За словами Фредеріксен, учні 6-10 класів зможуть повернутися в школу не раніше 10 травня, як і учні старших класів середньої школи. В результаті все випускні іспити для учнів будуть скасовані.

Церкви, бібліотеки і клуби для занять спортом та інших заходів також будуть закриті щонайменше до 10 травня, як і торговельні центри. Заборона на проведення зборів понад 10 осіб, яка спочатку діяла до 14 квітня, також продовжена до 10 травня.

Фредеріксен заявила, що в Данії спостерігається сталий розвиток поширення коронавірусу і що число інфікованих людей знаходиться на стабільному рівні, з яким може впоратися система охорони здоров'я.

Водночас вона зазначила, що данці повинні продовжувати дотримуватися принципів дистанціювання. "Якщо цифри будуть розвиватися в неправильному напрямку, ми не відкриємося знову після Великодня", - сказала вона.

У Данії станом на ранок вівторка підтверджено 4647 випадків коронавірусу, померли 187 людей.

Нагадаємо, канцлер Австрії Себастіан Курц оголосив про перші послаблення карантинних заходів, анонсувавши "воскресіння" країни після Великодня.

Також повідомляли, що Італії від коронавірусу вилікувалася 104-річна жінка, яка стала найстаршою людиною в світі, що подолала хворобу.

Зазначимо, відомий американський лікар Дейв Прайс з центральної клініки Нью-Йорка надав рекомендації як знизити небезпеку зараження на 99% і зупинити поширення вірусу. Він вже більше місяця бореться з COVID-19 на передовій.

Читайте також:Ляшко сказав, коли інфіковані коронавірусом найнебезпечніші в епідемічному відношенні