Події
8 квітня 2020
Посадовця фіскальної служби спіймали на хабарі в 50 тисяч доларів США
Викрито на отриманні 50 тис. дол. США неправомірної вигоди керівника слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби однієї з областей.
news-image

7 квітня 2020 року детективами НАБУ спільно з ГУ внутрішньої безпеки ДФС України викрито на отриманні 50 тис. дол. США неправомірної вигоди керівника слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби однієї з областей. Про це стало відомо з інформації пресслужби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Фейсбук.

Слідством встановлено, що посадовець вимагав та отримав через адвоката-посередника неправомірну вигоду від засновника приватної компанії за прийняття рішення у кримінальному провадженні на користь його фірми.

Поcадовця та посередника викрито одразу після передачі їм 50 тис. дол. США неправомірної вигоди.

Наразі вказаних осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Вирішується питання про повідомлення їм про підозру за попередньою правовою кваліфікацією ч. 4 ст. 368 КК України та обрання запобіжних заходів.

Раніше стало відомо, що заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький за час своєї роботи в Українському клубі аграрного бізнесу (УКАБ), дружби з курячим мільярдером Юрієм Косюком і лобіюванням його інтересів заробив собі кілька квартир, великий будинок і придбав ділянки землі на тисячі квадратних метрів.

Нагадаємо, колишній керівник Офісу президента Андрій Богдан і київський девелопер Андрій Вавриш підсилюють контроль над будівельною сферою.

Читайте також:Зеленський прокоментував плівки Лероса про Єрмака